Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leo Borg, 16, får en Wimbledon-biljett

Foto: HANNA FRANZéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: IMAGO SPORT / IMAGO/COLORSPORT/ IBL IMAGO SPORTFOTODIENST/ IBL
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

För 39 år sen vann Björn Borg sin femte titel i Wimbledon.

Nu gör sonen Leo Borg, 16, debut på klassisk mark.

Enligt uppgifter till SportExpressen har supertalangen fått ett wildcard till juniorturneringen.

– Det kommer bli en otrolig upplevelse och en nyttig erfarenhet för framtiden, säger Björn Borg till Aftonbladet. 

Björn Borg vann Wimbledon totalt fem gånger, senast 1980 då han besegrade rivalen John McEnroe i en frenetisk femsettare. 

Enligt källor som står sonen Leo Borg nära kommer 16-åringen sannolikt få ett wildcard till kvalet till juniorturneringen som börjar nästa vecka, skriver brittiska The Sun. 

Nu bekräftas uppgifterna för SportExpressen. Leo Borg kommer att få ett wildcard till Wimbledon-kvalet.

– Leo är väldigt tacksam över att få ett wildcard till kvalet i junior-Wimbledon. Det kommer bli en otrolig upplevelse och en nyttig erfarenhet för framtiden, säger Björn Borg till Aftonbladet. 

– Han har ett bra team omkring sig och stöttning från sina föräldrar. Leo kommer få jättekul!

Borg vann JSM-guld i 16-årsklassen tidigare i våras efter att enbart ha förlorat 19 gem på sin sex matcher på sin väg mot titeln. 

Pappa Björn Borg avslöjade i samband med Stockholm Open förra hösten att hans son efter grundskolan kommer att satsa helhjärtat på tennisen. 

Ses som ett stort tennishopp

– Leo kommer att gå ut nian. Sen kommer han att satsa på tennis. Han måste ut i Europa och världen. Jag frågade Leo - vill du inte fortsätta? ”Jag tror inte det”, svarade han. Sen kan man alltid läsa någonting. Men han vill satsa på tennisen och göra ett försök nu. Om det funkar vet vi inte. Vi får se. Han är 15 år nu och det gäller att börja spela med de äldre, sa Björn Borg till SportExpressen.  

Leo Borg ses av många som ett av de stora svenska tennishoppen i framtiden. Han har bland annat lovordats av Mats Wilander. 

– Det är tufft att lyckas när ens pappa är Björn Borg. Men samtidigt: så snart han kan bli kvitt stämpeln att han är Björns son kan han nog dra nytta av att ha honom som pappa. Det är fullt möjligt för honom att vinna en grand slam-titel, eftersom hans pappa vann elva stycken. Om han fortsätter kämpa och blir sin egen spelare och inte sin pappas son, så finns chanserna, sa Wilander till SportExpressen tidigare i år. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.