Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Edberg om Mästarnas Mästare: "Tackar nej"

Stefan Edberg Foto: Matthew Stockman
Stefan Edberg och Roger Federer Foto: Al Bello

Trots en "perfect match" bröt Stefan Edberg med Roger Federer.

Tennishjälten berättar nu om vänskapen med Federer – och varför han har tackat nej till SVT:s populära programserie Mästarnas Mästare.

– Jag känner gärna att jag håller en lägre profil, säger Edberg.

Stefan Edberg har brutit samarbetet Roger Federer.

Trots två framgångsrika år – där samarbetet hyllades som en "perfect match" – valde svensken att inte fortsätta.

Orsaken var enkel – han ville ha mer tid för sitt liv på hemmaplan.

– Det var två fantastiska år med Roger. Men allting har sin tid, säger Edberg.

Och de två hörs fortfarande med jämna mellanrum.

– Man har skaffat sig en vän för livet. Vi håller fortfarande kontakten och jag erbjuder mig gärna att ge feedback om han vill det. Tyvärr åkte han på en skada nu i knäet och blir borta en månad. Men jag tror fortfarande att han har chansen att vinna flera stora titlar. Så pass bra spelar han, säger Edberg.

"Finns inte på kartan nu"

Den svenska tennishjälten hade varit högaktuell för SVT:s populära programserie Mästarnas Mästare – men berättar nu att han har tackat nej.

– Jag har tackat nej. Jag har inget större behov av att vara med och känner att det inte är någonting för mig. Det finns inte riktigt på kartan, säger Edberg till SportExpressen.

Hur kommer det sig?

– Jag känner bara att jag hellre håller en lite lägre profil. Det är väldigt trevligt program som står för många positiva saker. Och jag förstår allas synpunkter om att man kanske borde vara med. Man ska aldrig utesluta saker och ting helt och hållet, men i nuläget är det en minimal chans att jag är med någon gång. Det ligger långt fram i tiden i sådana fall.

Tidigare dubbelesset Anders Järryd var med i den fjärde upplagan (år 2012) och åkte ut i nattduellen mot Jörgen Jönsson ungefär halvvägs in i programmet.

Utöver honom har programmet inte lyckats locka någon av de gamla svenska tennisstjärnorna som Björn Borg, Mats Wilander eller Stefan Edberg.

 

LISTA: Så gick det sen för spelarna i svenska tennisundret