Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dubbla skrällar i natt: ”Det är helt otroligt”

Foto: PETER FOLEY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN ANGELILLO/UPI/SHUTTERSTOCK / JOHN ANGELILLO/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JOHN ANGELILLO/UPI/SHUTTERSTOCK / JOHN ANGELILLO/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Regerande mästarinnan Naomi Osaka är utslagen ur US Open i tennis. Både hon och herrarnas världstrea Stefanos Tsitsipas fick se sig besegrade av 18-åringar.

I tredje omgången i New York mötte den tvåfaldiga US Open-vinnaren Osaka kanadensiska Leylah Fernandez, och det var tonåringen som tog hem mötet, med 5–7, 7–6, 6–4.

Osakas lugn rubbades när hon misslyckades med en serve som hade säkrat segern och andra set gick i stället till tiebreak. Osaka slängde i frustration ifrån sig sitt racket flera gånger, men klarade sig undan från att bli varnad. I stället tog 18-åriga, vänsterhänta Fernandez hem setet.

– Redan från början, precis före matchen, visste jag att jag skulle kunna vinna. Tack till New York-fansen, de hjälpte mig att vinna, säger Fernandez i segerintervjun.

Osaka kan ta paus

I fjärde omgången möter Fernandez tyskan Angelique Kerber – även hon en före detta mästare i Flushing Meadows.

Osaka, som i år har varit öppen om sin psykiska ohälsa, säger att hon nu kanske tar en liten paus från tennisen.

– Helt ärligt vet jag inte när jag spelar min nästa match. Jag tror att jag ska göra ett litet uppehåll, säger en tårögd Osaka på presskonferensen efter matchen.

”Som en dröm”

Även på herrsidan bjöd en 18-åring på en skräll. Spanjoren Carlos Alcaraz besegrade världstrean Stefanos Tsitsipas i en tuff femsetare och är nu den yngste herrspelaren att fjärde omgången i en grand slam-turnering sedan 1992.

– Helt otroligt, det är en helt otrolig känsla. Den här segern betyder så mycket, det är mitt livs bästa match hittills. Det är som en dröm som blir sann, säger han efter 6–3, 4–6, 7–6, 0–6, 7–6.

Alcaraz vann i juli sin första och hittills enda ATP-turnering, i kroatiska Umag. Han blev då den yngste turneringsvinnaren på touren sedan 2008. Och i Franska mästerskapen i juni blev han den yngste herrspelaren att nå tredje rundan i en grand slam sedan landsmannen Rafael Nadal för 17 år sedan.

Hyllar publiken

Alcaraz har nu stor chans att ta sig ännu längre. I fjärde omgången, 16-delsfinal, väntar 141-rankade tyske kvalspelaren Peter Gojowczyk. Och ”näste Nadal”, som han kallas, har stort stöd från läktarna.

– Utan publiken hade jag inte vunnit den här matchen. När jag låg under i fjärde set lyfte de mig till att bli bättre i femte set, så tack, säger han i segerintervjun.

Tsitsipas, som tidigare i US Open har fått kritik för sina många och långa toalettbesök, buades åter ut av publiken. Själv stämde han in i hyllningskören till sin överman.

– Jag har aldrig varit med om att någon slagit till bollen så hårt. Och jag trodde inte att han skulle kunna lyfta sig så som han gjorde i sista set, säger greken på presskonferensen efter matchen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.