Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djokovics bror: ”Värsta som kunde ha hänt”

Förra veckan kom beskedet att US Open kommer att spelas - men utan publik.
Foto: ZVONKO KUCELIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MILOS MISKOV/BETAPHOTO/SIPA/SHUTTERST / MILOS MISKOV/BETAPHOTO/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERST
Foto: ZVONKO KUCELIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Tre spelare har konstaterats smittade av coronaviruset i samband med Novak Djokovics tennisturnering i Serbien och Kroatien i förra veckan.

– Det värsta som kunde hända, menar hans yngre bror Djordje.

– Runt 100 personer testades och nyheterna om att några av dem var positiva slog mig hårt, särskilt gällande min barndomsvän Borna Coric. Vi hoppas att alla får en snabb och smärtfri återhämtning, säger Djordje Djokovic i serbisk tv.

Förutom Coric har även bulgaren Grigor Dimitrov och serben Viktor Troicki testat positivt.

Djokovic den äldre, rankad etta i världen, testades för viruset i måndags. Resultatet väntas komma senare under tisdagen.

Kritiserades av Kyrgios

– Novak var inte tvungen att ta testet i Kroatien eftersom han inte hade några symptom. Han testades direkt efter att hans flyg landat i Belgrad, säger Djordje.

Djokovic spelade mot både Troicki och Coric under turneringens gång.

Även tränare till Djokovic och Dimitrov har smittats.

Turneringen – Adria Summer Tour som bröderna Novak och Djordje Djokovic anordnat på Balkan – bestod av ett antal uppvisningsmatcher på grus i Serbien och Kroatien och spelades inför tusentals åskådare, något som fått kritik.

”Korkat att gå vidare med turneringen. Det här är vad som händer när man bortser från alla protokoll. Detta är inte ett skämt”, skrev australiske tennisstjärnan Nick Kyrgios på Twitter.

Finalen mellan Djokovic och ryssen Andrej Rubljov ställdes in efter att det blivit känt att Dimitrov smittats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.