Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djokovic utslagen i Paris efter jätterysare

Världsettan Novak Djokovic föll tungt. Foto: MICHEL EULER / AP TT NYHETSBYRÅN
Dominic Thiem ställs mot Rafael Nadal i final. Foto: ELLA LING/BPI/SHUTTERSTOCK / ELLA LING/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Världsettan Novak Djokovic är utslagen ur Franska öppna efter en rysare. 

Storstjärnan förlorade med 2–3 i set mot österrikaren Dominic Thiem, som nu är klar för final. 

Där ställs han mot nästa tunga namn: världstvåan Rafael Nadal.

Novak Djokovic, 32, såg ut att gå mot en stark upphämtning mot Dominic Thiem, 25. Men den österrikiske världsfyran kunde stå emot och vann till slut semifinalen i Franska öppna med 6–2, 3–6, 7–5, 5–7, 7–5.

Matchen fick avbrytas två gånger på grund av regnvädret i Paris. Men till slut bjöds publiken på ett stort drama i det avgörande setet, där en märkbart irriterad Djokovic till slut föll.

Serbens enorma svit på 26 raka segrar i grand slam-turneringar är därmed bruten.

Först sedan Söderling

Det innebär att Thiem får möta Rafael Nadal i finalen – som slog ut Roger Federer i den andra semifinalen. Och österrikaren vet vad som väntar.

– Alltid när någon når finalen här så är det mot Rafa. Det var en fantastisk upplevelse förra året, jag ska försöka göra bättre ifrån mig i år. Han är så klart favoriten, men jag kommer göra allt för att göra det till en fantastisk upplevelse igen, säger Thiem till Eurosport efter segern.

Han syftar på fjolårets final, där han också ställdes mot Nadal, som slutade med en 3–0-kross av spanske världstvåan. 

Thiem är den första som når två raka finaler på Roland Garros utöver ”The Big Three” (Federer, Nadal och Djokovic) sedan Robin Söderling 2009 och 2010.

Nu återstår att se om han får sin revansch i årets final, som spelas på söndag klockan 15.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.