Foto: ELLA LING/BPI/REX/SHUTTERSTOCKFoto: ELLA LING/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: ELLA LING/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: ANTOINE COUVERCELLEFoto: ANTOINE COUVERCELLE
 Foto: ANTOINE COUVERCELLE

Novak Djokovic sparkar alla tränare

Publicerad

Novak Djokovics karriär har gått i stå.

Nu har världsstjärnan sparkat hela sin tränarstab för att hitta tillbaka till formen. 

– Det var inget lätt beslut, men jag vi kände att vi behövde få till en förändring, säger Djokovic i ett uttalande på sin egen hemsida. 

Världstvåan Novak Djokovic har haft en tuff start på 2017. Målet att återerövra förstaplatsen på världsrankingen från Andy Murray går tungt och turneringslivet har främst bjudit på tidiga respass på sistone. 

Nu har Djokovic tagit till drastiska metoder för att få fart på karriären. Serben har meddelat att han har sparkat hela sin tränarstab – inklusive huvudtränaren Marian Vajda. 

– Jag vet att de vigde hela sitt liv för att hjälpa mig att uppnå mina drömmar och de var alltid den drivande kraften i min rygg. Det var inget lätt beslut, men jag vi kände att vi behövde få till en förändring, säger Djokovic i ett uttalande på sin egen hemsida.  

"Vill höja nivån"

Djokovic beskriver avskedet som ett slags "chockterapi".

– Jag vill fortsätta höja nivån på mitt spel och det är en pågående process. Jag njuter av den här resan, det känns som att jag påbörjat nåt nytt och jag älskar såna här utmaningar. Jag är en jägare och mitt första mål är att hitta tillbaka till min vinnarform, säger Djokovic. 

 

LÄS MER: Novak Djokovic köper all världens åsneost

 

Enligt Vajda kom avskedet till som ett ömsesidigt beslut. 

– Vi kände att vi behöver ny energi i laget. Novak har så mycket mer tennis sig. Jag är övertygad om att han kommer att tillhöra tenniseliten i många år och han kommer att bjuda på mycket glädje för alla tennisfans med sina segrar, säger serben. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag