Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djokovic obesegrad – tar nionde segern

Foto: ANDY BROWNBILL / AP TT NYHETSBYRÅN

Det spåddes bli en jämn och tuff och final i Australian Open.

Och det blev det — men bara i ett set.

Novak Djokovic tog sedan enkelt hem de två följande och vann över Daniil Medvedev med 7–5, 6–2, 6–2.

– Han är en av de tuffaste jag mött i hela mitt liv, säger Djokovic på pricermonin efter titeln. 

Det var den serbiske världsettans nionde titel i grand slam-turneringen i Melbourne. Han har aldrig förlorat en final i Australian Open. Han tog också sin 18:e grand slam-titel.

Djokovic har haft skadebekymmer, en magmuskelskada, under veckorna i Melbourne och kunde med nöd och näppe ta sig vidare från den tredje omgången. Han har dock tvingats avstå från träning mellan matcherna.

Medvedevs hyllning: ”En stor person” 

Världsfyran Medvedev hyllade Djokivic vid priscermonin - och passade på att berätta om sitt första möte med stjärnan. 

– Jag tränade med Novak när jag var rankad fem-eller sexhundrade i världen. Han var redan nummer ett och jag trodde inte att han skulle prata med mig för han var en gud för mig. Jag var blyg och pratade inte, då började han började snacka med mig och frågade mig saker. Han pratade med mig som en vän. Och det har inte förändrats oavsett om jag är rankad som sexhundra eller fyra i värden så är du en stor sportsman och stor person så grattis till dig. 

Djokovic i sin tur svarade med att kalla 24-årige Medvedev för: ”en av de tuffaste han mött”.

– Först av allt det är en klass-handling, du är en toppenkille. Det är kul att du tycker bra saker om mig. Jag tycker verkligen om Daniil utanför banan men på den så är han en av de tuffaste spelarna jag mött i hela mitt liv. Det är bara en fråga om tid innan du kommer att ta en Grand Slam-titel, säger han på cermonin. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.