Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djokovic lottad för spel – trots kaoset

Foto: MARK BAKER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARK BAKER / AP TT NYHETSBYRÅN

Regerande mästaren Novak Djokovic har lottats in i första omgången av Australian Open – trots osäkerheten kring hans medverkan.

Samtidigt står det nu klart att Australian Open kommer att spelas inför halvtomma läktare.

Bara 50 procent av publikkapaciteten på arenorna kommer att utnyttjas när tennisen i Australian Open drar i gång på måndag.

Munskydd kommer att vara obligatoriskt förutom vid måltider.

”Fans, spelare och funktionärer kan se fram emot ett fantastiskt covid-säkert arrangemang”, säger delstaten Victorias turistminister, Jaala Pulford, i ett pressmeddelande.

Både antalet bekräftade covidfall och antalet sjukhusinläggningar ökar just nu i Melbourne-området.

Oklart om Novak Djokovic kan delta

Upptakten till årets första grand slam-turnering har präglats av turerna runt den regerande mästaren Novak Djokovic. Det är ännu oklart om den serbiske världsettans visum kommer att anses giltigt och om han därmed kan delta i turneringen.

Men trots osäkerheten har stjärnan lottats in i den första omgången. Om visumet anses giltigt kommer Djokovic att ställas mot landsmannen Miomir Kecmanovic, rankad 78 i världen, i första omgången.

Även under förra årets turnering rådde coronarestriktioner och publikbegränsningar. Publiken var rent av helt portad i fem dagar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.