Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djokovics ursäkt i natt: ”Jag är extremt ledsen”

Enligt CNN:s Jill Martin säger reglerna att en spelare automatiskt ska bli diskad om hen träffar domaren med bollen, det spelar ingen roll hur allvarlig situationen blir.
Foto: JASON SZENES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: Eurosport
Foto: Eurosport
Foto: Eurosport
Foto: Eurosport
Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Novak Djokovic hamnade i underläge mot Pablo Carreño i US Open. 

Då slog Djokovic i väg en boll bakåt utan att se sig för – och träffade en linjedomaren på halsen så att hon föll till marken och hade svårt att andas. 

Serben blev diskad efter de otäcka scenerna. 

– Jag är extremt ledsen för att ha orsakat henne en sådan stress, skriver Djokovic på Instagram.  

Turneringens förhandsfavorit, världsettan Djokovic, försvinner alltså redan i den fjärde rundan. 

Det var i första set, när Pablo Carreño gick upp i ledning med 6-5 efter att ha brutit Djokovics serve, som den serbiska stjärnan stod för ett hjärnsläpp. 

Djokovic blev frustrerad, skickade en boll bakåt utan att titta efter, och träffade en linjedomare på halsen. Kvinnan föll till marken och såg ut att ha svårt att andas. Djokovic rusade genast fram för att titta till kvinnan när han insett vad som hade skett. 

Kvinnan kunde resa sig upp efter en stund och såg ut att vara okej. Samtidigt diskuterade domarna ett eventuellt straff för Djokovic. 

– Hon behöver inte åka till sjukhus för det här. Kommer ni diska mig för det här? Min karriär, min grand slam?, ska Djokovic ha sagt på banan enligt New York Times reporter Ben Rothenberg. 

Efter en stunds överläggande meddelade domarna att Novak Djokovic blivit diskad från turneringen. 

Novak Djokovic diskad i US Open

Enligt CNN:s Jill Martin säger reglerna att en spelare automatiskt ska bli diskad om hen träffar domaren med bollen, det spelar ingen roll hur allvarlig situationen blir. 

– Han är lite upprörd men han slog inte speciellt hård. Regeln säger helt enkelt att du blir diskad, otroligt. Det träffar på det mest olyckliga stället, och han försöker förklara att det inte var med flit. Wow, jag har aldrig sett en så dramatisk situation förut, säger Mats Wilander i Eurosports sändning.

Ben Rothenberg skriver på Twitter att Djokovic haft liknande problem tidigare under sin karriär, när han kastat racketar nära linjedomare eller bollkallar. De situationerna har dock inte lett till diskning. 

Under natten till måndagen svensk tid bad världsstjärnan om ursäkt. 

– Hela den här situationen har gjort mig ledsen. Jag kollade med turneringsledningen och som är tur är verkar linjedomaren vara okej. Jag är extremt ledsen för att ha orsakat henne en sådan stress. Så oavsiktligt. Så fel, skriver Djokovic på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/CE0AzAOH2cp/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.