Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Del Potros löfte efter segern i Stockholm

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Juan Martin Del Potro vann Stockholm Open 2017.

Argentinaren vann med 6-4, 6-2 mot Grigor Dimitrov i en final som blev tämligen odramatisk.

Del Potro försvarade därmed sin titel från 2016.

– Jag älskar verkligen att spela tennis här i Stockholm, säger han.

Det var upplagt som en drömfinal mellan de två största stjärnorna.

Förstaseedade Grigor Dimitrov hade imponerat på vägen fram till finalen och hölls som knapp favorit före Juan Martin Del Potro, som dragits med känningar i handleden.

Trots det blev det en tämligen enkel seger för argentinaren. Del Potro bröt Dimitrovs serve vid ställningen 3-2 och visade varför han är en av världens bästa servare, när han spelade näst intill fläckfritt i sina egna servegame. Han kunde enkelt serva hem första set till 6-4.

Juan Martin Del Potro vann Stockholm Open 2017

I andra set kom brejket ännu tidigare, vid ställning 2-1 till Del Potro. Samma scenario upprepade sig: Del Potro tog tidigt kommandot i sina servegame samtidigt som Dimitrov hade en av sina sämre dagar.

Vid ställning 5-2 och 40-15 tryckte Del Potro in en stenhård serve på sin första matchboll som Dimitrov retunerade i nätet. Argentinaren firade segern med att sträcka armarna i skyn.

– Siffrorna talar för sig själva. Jag kom inte upp i min högsta nivå. Mot en spelare som Juan Martin så får man det tufft då. Jag tycker han gjorde sin bästa match på hela veckan, säger Dimitrov.

Varför kom du inte upp i högsta nivå i dag?

– Det är inte varje dag man gör det. Men man försöker så gott man kan. Och i dag var det här det bästa jag kunde åstadkomma. Att spela mycket matcher på kort tid påverkar också. Det är som det är, man kan inte älta det för mycket.

"Väldigt viktigt för mig"

Slutsiffrorna blev 6-4, 6-2. Juan Martin Del Potro försvarade därmed sin titel i Stockholm Open från i fjol.

– Det här var väldigt viktigt för mig. Jag älskar att vinna titlar och speciellt här i Stockholm med atmosfären som är i den här hallen. Jag tycker att jag spelade min bästa match för hela veckan, säger Del Potro efteråt.

Dimitrov tycker inte att han kom upp i sin bästa nivå – dina tankar om det?  

– Jag tror att mitt servande var det som spelade stor roll. Jag kände ett stort självförtroende, slog många ess och höll emot när han hade brejkbollar. Att han inte kunde brejka min serve på hela matchen var nyckeln till segern. 

Två raka titlar i Stockholm nu - du kommer tillbaka nästa år?

– Det känns väldigt bra. Jag hoppas verkligen på det.