Johanna Larsson är ett av de svenska hoppen i Swedish Open Foto: CAROLINE BLUMBERG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNJohanna Larsson är ett av de svenska hoppen i Swedish Open Foto: CAROLINE BLUMBERG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Johanna Larsson är ett av de svenska hoppen i Swedish Open Foto: CAROLINE BLUMBERG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Även bröderna Ymer kommer till start i Båstad Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅNÄven bröderna Ymer kommer till start i Båstad Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Även bröderna Ymer kommer till start i Båstad Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
MTG:s sportchef Per Nunstedt Foto: Sara Bratell/Expressen TVMTG:s sportchef Per Nunstedt Foto: Sara Bratell/Expressen TV
MTG:s sportchef Per Nunstedt Foto: Sara Bratell/Expressen TV

De säkrar tennisrättigheterna – sänder Swedish Open

Publicerad

Nu står det klart var du kan ser Swedish Open och Stockholm Open.

MTG har förvärvat de exklusiva rättigheterna för att sända turneringen med start i sommar.

– Båstad är en svensk sommarklassiker och det är förstås extra trevligt att ta över rättigheten, säger sportchefen Per Nunstedt.

Den klassiska tennisturneringen i Båstad, Swedish Open, fuller 70 år i sommar. Ur svenska ögon sett kan tävlingen komma att bli intressant – då bröderna Elias och Mikael Ymer har fått wildcards.

LÄS MER: Allt om Stockholm Open 2017 – biljetter, spelare, datum, tv-tider 

Spanjorerna Fernando Verdasco och fjolårssegraren Albert Ramos nämns som huvudfavoriter till att ta hem hela kalaset på herrsidan.

– Bröderna Ymer är alltid intressanta, och de älskar att vara på den stora scenen dit de strävar att komma. Det ska bli spännande att se om det kan släppa för Elias mentalt, kan han komma in till Båstad med några segrar så kan han göra bra ifrån sig, säger experten Fredrik "Fidde" Rosengren.

Caroline Wozniacki och Johanna Larsson till Båstad

På damsidan är Johanna Larsson mest intressant för svensk del, och danskan Caroline Wozniacki får vara beredd att bära favoritskapet.

– Det är grymt bra jobbat av turneringen att få hit Caroline, som dessutom har en formkurva som pekar uppåt. Levererar Caroline är det hon som de övriga ska slå, säger experten "Fidde".

Nu står det klart i vilka plattformar turneringen sänds.

MTG har nämligen lagt beslag på flera tunga tennisrättigheter: Swedish Open, Ericsson Open och Stockholm Open.

Swedish Open Båstad sänds i Viasat, TV3 och TV10

Sändningarna drar i gång redan i sommar, då turneringen bevakas i TV3 Sport, TV10 och även på Viaplay.

– På MTG har vi en stor tradition att visa tennis, allt från grand slam-turneringar till ATP-touren, och så sent som i fjol visade vi OS-turneringarna. Nu ska det bli fint att göra ett nedslag i den svenska tennisen, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

Swedish Open avgörs i Båstad mellan den 16 och 23 juli.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag