Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danska stjärnan i tårar – avslutar nu karriären

Caroline Wozniacki var en av stjärnorna som deltog i uppvisningsmatchen till förmån för brandoffren i Australien dagarna före turneringen.
Foto: ELLA LING/BPI/SHUTTERSTOCK / ELLA LING/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ELLA LING/BPI/SHUTTERSTOCK / ELLA LING/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Efter tre hårda set fick Caroline Wozniacki se sig besegrad av tunisiska Ons Jabeur i Australian Open.

I och med att den danska superstjärnan är utslagen ur turneringen sätter hon punkt för sin karriär som tennisproffs.

– Jag tycker det var passande att sista matchen blev en tresetare. En hård kamp, säger hon efteråt, med tårar i ögonen men ändå leende.

– Och att jag avslutade karriären med ett forehandfel… Det är något jag har jobbat med hela karriären, och det var väl meningen att det skulle sluta så.

Mötet med Ons Jabeur, som är rankad 78 slutade tidigt på fredagsmorgonen svensk tid 5–7, 6–3, 5–7.

Den 29-åriga danskan gick redan den 6 december ut med att Australian Open skulle bli hennes sista tävling i karriären.

Tunga meriter

”Med 30 WTA-titlar, en förstaplats på världsrankningen i 71 veckor, en seger i WTA-slutspelet, 3 OS – där jag bland annat fick bära fanan för Danmark – och segern i Australian Open 2018, har jag uppnått allt jag hade kunnat drömma om på banan”, skrev Caroline Wozniacki då.

Förutom ovan nämnda meriter har Wozniacki också nått final i US Open två gånger och spelat in 35,2 miljoner USA-dollar (runt 335 miljoner kronor). Två gånger har hon utsetts till årets idrottare i Danmark, 2010 och 2018.

Späckat schema

Vad som händer i framtiden är inte helt klart. Men sysslolös kommer Caroline Wozniacki definitivt inte att vara den första tiden.

– Första halvåret är i princip helt fulltecknat, jag kommer att vara mer uppbokad än jag någonsin varit. Jag sade till David (maken Lee) att jag vill ta lite tid för att inte göra någonting alls och kanske åka till nåt coolt ställe, men… Varje gång det dyker upp något som verkar kul men som jag aldrig kunnat göra så tittar jag i min kalender och, ja, den är mer fulltecknad nu än när jag spelade, sade hon på en presskonferens inför tennisturneringen under den gångna helgen.

Coco Gauff - redo att ta över

Caroline Wozniacki och Serena Williams förlorade under fredagen. 15-åriga Coco Gauff skrällde och är vidare till åttondelsfinal. Se hennes segerintervju.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.