Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Caroline Wozniacki om att bli mamma

Foto: MARK SCHIEFELBEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MPNC / STELLA PICTURES BACKGRID US
Foto: CLAUS BERGMANN / IMAGO/CLAUS BERGMANN IMAGO SPORTFOTODIENST

Caroline Wozniacki och maken David Lee har tagit sig an en ny utmaning i livet – långt bort från idrottens strålkastarljus.

Stjärnparet har fått en ny chef i familjen. Dottern Oliva.

– Det är hektiskt men vi njuter verkligen, säger Wozniacki.

För Kvällsposten berättar den danska stjärnan om nya livet som mamma, varför de valde att anlita en nanny och kampen mot reumatism.

Caroline Wozniacki och maken David Lee är i Köpenhamn för att marknadsföra sin nya tv-serie. Paret har låtit ett kamerateam följa deras väg när de klivit in i ett nytt kapitel i livet.

När den danska tennisstjärnan avslutade karriären 2020 ville hon bilda familj med maken, den före detta NBA-stjärnan, David Lee. 

Förra sommaren välkomnade paret deras första barn, dottern Olivia.

https://www.instagram.com/p/CQGtBI6gfIy/

– Det är hektiskt och det har varit kul. Vi njuter verkligen och Olivia är fantastisk bebis. Hon är glad, växer och sover bra, så vi kan verkligen inte klaga, säger Wozniacki och fortsätter:

– Men samtidigt kommer vi från individuella sporter och jag är van vid att vara min egen chef och göra min egen grej, nu har vi en annan liten chef.

– Hon är definitivt chefen, flikar Lee in och skrattar. 

Därför anlitade de en nanny

Den stora oron inför att bli föräldrar var hur det skulle fungera med sömnen för Wozniacki. 

– Ja, jag tror att det var en av våra största bekymmer på förhand. Vi vet båda att vi inte funkar utan sömn, säger Lee.

Men som tur var fick Olivia sina sovgener från sin mamma.

– Så hon har sovit bra. Vi har också lite hjälp, vilket är bra och David tar morgonen. Så det har varit en bra kombination, säger Wozniacki.

Oron för sömnen var en av anledningarna till att paret valde att anställa en nanny. Men också för att kunna ha tid på tu man hand.    

– Det har funkat jättebra för oss. Jag vet att det är en sak man ser olika på i olika kulturer, det är inte lika vanligt i Skandinavien som det är i USA. Men vi är nöjda med det beslutet så vi kan få ha kvar lite tid för oss själva, säger David Lee.

Caroline Wozniacki

Född: 1990 i Odense, Danmark

Främsta meriter: En grand slam-titel: Australian Open seger 2018, 30 WTA-segrar. Blev världsetta för första gången 2010 och var världsetta i totalt 71 veckor. Varit i final i US Open två gånger och deltagit i två OS.

Men de är noga med att poängtera att ingen av dem är borta från Olivia under en hel dag. 

– Det har gett oss ett lugn att veta att hon är i trygga händer när vi gör andra saker, men vi är där med henne varje dag. Men det är skönt att kunna prioritera vår relation ibland samtidigt som vi har henne, säger Wozniacki.

– Vi brukar skämta om att vi inte behöver googla upp våra tusen frågor, för vi har någon som är väldigt klok som vi kan fråga om föräldraskapet, säger Lee. 

Så mår Wozniacki i dag

Starten på det nya livet började för Caroline Wozniacki i januari 2020. Då satte hon punkt för sin karriär när hon åkte ur Australian Open. Två år tidigare var hon på toppen av sin karriär när hon vann samma turnering, vilken blev hennes enda grand slam-titel.

Men senare under 2018 kom ett stort bakslag. Stjärnan drabbades av kronisk ledgångsreumatism som hon har kämpat mot sedan dess. 

Efter karriären har hon arbetet mycket med att sprida kunskap om sin sjukdom och i dag mår hon bra.

– Mestadels av tiden har jag koll på det. Jag tror jag lärt mig att bli bättre på att lyssna på min kropp. När jag behöver ta en paus så gör jag det. Det är lättare att i dag säga ”okej, detta är jobbigt jag behöver ta det lugnt”. 

Paret gifte sig sommaren 2019.
Foto: EDGAR SU / REUTERS BILDBYRÅN
Lee var på plats under Australian Open 2018.
Foto: FIONA HAMILTON / AP TT NYHETSBYRÅN

David Lee har funnits vid hennes sida under hela tiden.

– När hon spelade var det väldigt tufft att se när hon mådde dåligt, säger han och fortsätter:

– En av de tuffaste grejerna med reumatismen är att det är svårt för mig att veta hur det känns när hon beskriver något. Hon har inga blåmärken eller så som jag kan se och säga ”det ser ut som du har ont i dag”. Hon måste vara öppen och jag har verkligen uppmuntrat henne till att vara det.

Det väntar för paret nu

Paret bor huvudsakligen i Monaco numera men har även ett boende på den exklusiva ön Fisher Island i Florida. 

Trots att karriärerna är över är deras kalender fullbokad.

– Vi är de mest upptagna icke upptagna personerna, skrattar Lee.

Förutom att vara föräldrar åt Olivia ska Caroline Wozniacki testa på jobbet som tv-expert i några av de största tennisturneringarna och har gjort en ny kampanj för att sprida kunskap om reumatism. 

David Lee

Född: 1983 i St. Louis, USA

Klubbar: New York Knicks, Golden State Warriors, Boston Celtics, Dallas Mavericks, San Antonio Spurs

Främsta meriter: NBA-mästare 2015, 2 gånger i NBA All star

David Lee å sin sida jobbar fortfarande en del för New York Knicks och spenderar tid där.

”Vi alla lär oss läxor genom livet”

Men det stora som väntar är premiären av deras tv-serie ”Wozniacki & Lee”.

– Det har bara varit en cool grej som jag tror vi kommer vara väldigt glada över att ha på film när det är klart, säger Lee.

Var det självklart för er att tack ja till serien?

– Det tog ett litet tag och en diskussion mellan oss. För vi visste inte heller hur vi skulle känna kring att ha Olivia framför en kamera. Jag tror att det verkligen hjälpte att vi kunde prata igenom det med teamet också och få göra saker som vi är bekväma med, säger Wozniacki.

Den danska stjärnan kan blicka tillbaka på en resa där hon gått från ett uppbrott med golfstjärnan Rory McIlroy, som fick stor medial uppmärksamhet, till att i dag äntligen ha sin egen familj.

– Jag tror att vi alla lär oss läxor genom livet och vi gör olika resor, vissa är mer publika än andra. I slutändan är jag tacksam att jag är där jag är i dag. Om någon hade berättat för mig som liten tjej att jag skulle ha en fantastisk man, en underbar bebis, att jag skulle få bestämma över mitt eget schema och göra det jag vill, så tror jag att jag hade varit väldigt glad, säger hon.

”Wozniacki & Lee” har premiär på Viaplay på måndag den 21 mars.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.