Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter samarbetet – efter stora succén

Är det här några av framtidens stjärnor på WTA-touren?
Foto: ANDY WONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sverigeettan Rebecca Peterson har gjort succé med tränaren Thomas Högstedt vid sin sida.

Nu bryter parterna samarbetet – efter bara ett halvår tillsammans.

”Vi väljer att gå skilda vägar”, hälsar hennes pappa och tränare Mart Peterson i ett sms.

Det var i augusti, efter Wimbledon, som Rebecca Peterson startade ett permanent samarbete med svenska stjärntränaren Thomas Högstedt, som tidigare tränar bland andra Maria Sjaraporva.

Svenskan låg då på 74:e plats på världsrankingen.

Samarbetet gav effekt direkt. Under hösten har Peterson klättrat till en placering bland de 50 bästa på världsrankingen efter bland annat två WTA-titlar i Asien.

Rebecca Peterson bryter med Thomas Högstedt 

När SportExpressen träffade Peterson i oktober hyllade hon Högstedt.

– Det är verkligen Thomas som har varit min ”game changer” under de här sista månaderna. Jag har vuxit enormt mycket som tennisspelare. Det är en tränare som är otroligt driven och vet vad han pratar om. Han har jobbat med många toppspelare, både på ATP och WTA, samtidigt som han har tillfört mycket både tekniskt och taktiskt, sa Peterson då.

Peterson åkte visserligen ut direkt i Australian Open i januari efter att ha brottats med ett virus och ryggproblem, men ligger för närvarande på 44:e plats på världsrankingen.

Nu bryter hon samarbetet med Högstedt, något som även Tennisportalen rapporterar om.

”Det stämmer. Vi tackar Thomas för allt som han har gjort men väljer att gå skilda vägar”, hälsar hennes pappa och tränare Mart Peterson i ett sms till SportExpressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.