Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bouchard slog Sjarapova i det infekterade mötet

Foto: FRANCISCO SECO
Foto: FRANCISCO SECO

Eugenie Bouchard kallade Maria Sjarapova för "fuskare" när hon gjorde comeback efter sin dopingavstängning. 

Sen slog hon ut ryskan i Madrid Open. 

– Jag tycker fortfarande samma sak om Sjarapova, säger hon.  

I april gjorde Maria Sjarapova comeback på tennisbanan efter en 15 månader lång avstängning för doping. Det gjorde hon inte obemärkt. 

Direkt höjdes det kritiska röster mot att ryskan var tillbaka - och få var lika kritiska som kanadensiskan Eugenie Bouchard som ville att Sjarapova skulle stängas av på livstid. 

– Hon är en fuskare. Jag tycker inte att en fuskare ska få utöva sin idrott igen, inte i någon sport. Det är orättvist mot alla andra spelare som gör rätt för sig och är äkta. WTA sänder ut fel signaler till ungdomar: att du kan fuska och sen blir du välkomnad tillbaka med öppna armar. Jag tycker att de har gjort fel, sa hon då. 

Bouchard vann hatmötet mot Sjarapova 

På måndagen möttes de i den andra rundan av Madrid Open, en match som snackats upp som ett hatmöte. Och matchen blev en nagelbitare. Bouchard vann det första setet med 7-5, men föll sedan samman i det andra och föll 2-6. 

Det tredje setet blev väldigt jämnt, men Bouchard var starkare och vann med 6-4. Hennes första seger mot Sjarapova någonsin. 

Efter att ha mötts vid nätet för ett obekvämt handslag så berättade Bouchard att segern var viktig för henne - och för många andra. 

– Det är många spelare som har pratat med mig i förtroende och önskat mig lycka till. Jag vann för dem i dag, säger hon. 

"De är för rädda för att säga det"

Bouchard viker inte från sin syn på Sjarapova. 

– Jag tycker fortfarande samma sak om Sjarapova. De flesta delar min åsikt men är för rädda för att säga det. 

Sjarapova själv säger att all uppståndelse inför matchen inte har påverkat henne. 

– Allting som omgärdar såna här matcher påverkar mig inte ett dugg, säger hon. 

Nu krävs det att Sjarapova når minst semifinal i Rom nästa vecka för att kunna kvala in till Wimbledon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.