Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Började gråta efter lappen på planet

Se Sportklubben med Philip Gadd och Erica Carlsson på Expressen TV och Viafree.
Bianca Andreescu och Serena Williams efter US Open-fFoto: DUBREUIL CORINNE/ABACA / STELLA PICTURES/DUBREUIL CORINNE/ABACA
Andreescu hyllas inför en Toronto Maple Leafs-matchFoto: NICK TURCHIARO / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

Bianca Andreescus framfart i tennisvärlden berör. 

Under en flygning fick 19-åringen en lapp från en främling, som fick henne att börja gråta. 

Bianca Andreescus resa från talang till världsstjärna har gått snabbt. I mars fick hon ett wildcard till BNP Paribas Open i Indian Wells, lyckades ta sig hela vägen till final och där säkra karriärens första WTA-titel efter att ha besegrat världsåttan Angelique Kerber. 

Sex månader senare kom det stora genombrottet. Den 19-åringa kanadensiskan skrällde rejäl när hon slog Serena Williams i US Open-finalen, inför amerikanskans hemmapublik i New York. 

Andreescu är nu rankad fyra i världen – den bästa placeringen en kanadensisk damspelare någonsin haft på världsrankingen. 

Framgångarna verkar ha gjort avtryck hos Kanadas befolkning. Under en flygning till kinesiska Shenzhen, där WTA-finalen spelas nästa vecka, hittade Andreescu en lapp vid sitt säte. Hon visste inte vem som skrivit lappen, som endast undertecknats med ”En kanadensare. 

Så här skrev personen i fråga:

”Tack. Jag har två döttrar, och du har inspirerat dem. Ingen av dem spelar tennis, men de vet vad du har uppnått och på grund av dig förstår de att ingenting är omöjligt om de vill det tillräckligt mycket. Som förälder är jag så tacksam för den positiva inverkan du har på mina barns liv”. 

Andreescu har delat med sig av en bild på lappen på sitt Instagram-konto, och skriver att hon blev rörd av meddelandet. 

”Det här är det bästa med vad jag gör. Någon på planet skrev ett väldigt fint meddelade på en servett och gav till mig. Jag fick tårar i ögonen, för i bland förstår jag inte hur jag har påverkat folks liv genom att uppnå det jag har gjort”, skriver Andreescu. 

Lappen i frågaFoto: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BtWQVHWAxZk/

Har du koll på nästa generation tennisstjärnor?

Här är 10 framtidsnamn att hålla koll på i damtennisen.