Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skandalikonens plan för Leo Borg

Boris Becker, tennislegendar.Foto: MediaPunch / STELLA PICTURES BACKGRID US
Leo Borg och Björn Borg.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ

Leo Borgs framgångar inom junior-tennisen har nått Boris Becker.

Nu menar tysken att han har en plan för 14-åringen.

– Björn säger att han kan träffa bollen, säger Becker.

Det har inte undgått många att Björn Borgs son Leo har flera framgångsrika matcher bakom sig i tennisens juniorsammanhang.

14-åringen har tagit hem JSM, nått kvartsfinal i junior-VM och i början av året tog han hem Salk Open – i 16-årsklassen.

– Titeln betyder mycket eftersom jag vinner ett år ung. Jag har spelat jättebra hela turneringen, sa Borg efter segern.

En som hört talas om talangens framfart är den trefaldige Wimbledon-vinnaren Boris Becker – tack vare sin vänskap med pappa Björn.

Beckers plan för Leo Borg

Becker har det senaste året varit omskriven för sin privatekonomi, och har uppgetts ha skulder på hundratals miljoner kronor. Nu är tysken aktuell för sitt jobb som expert för Eurosport under Australian Open.

– Björn var min stora idol, det var på grund av honom som jag ville spela tennis. Vi blev vänner över åren. Vi träffades förra sommaren och vi pratade om Leo, säger Becker när SportExpressen pratar med honom inför turneringen i Melbourne.

– Jag har inte sett Leo spela, men Björn sa att han kan träffa bollen så det är verkligen någonting, säger den tyske tennisikonen.

Har du något råd till Leo?

– Han är son till en av de bästa genom tiderna, så jag tror att han får de bästa råden hemma. Till slut måste han gå ut i världen och pröva sin egen lycka. Han måste få konkurrens, och den finns inte i Sverige. Han måste resa ut tidigt och få erfarenhet.

Tidigare i år blev Becker utsedd till herrtränare i det tyska tennislandslaget, och nu menar 50-åringen att han har en plan för att integrera Leo Borg i sitt arbete med de tyska spelarna.

– I min roll som tränare i det tyska landslaget skulle jag vilja att de bästa tyska juniorerna träffar de bästa svenska juniorerna och låta dem möta varandra. Det är på min lista det här året, säger Becker.

 

LÄS ÄVEN: Leo Borg: "Mamma är väldigt nervös" 

Becker: "Björn var inte nöjd"

Förra året hade filmen "Borg", som handlar om Björn Borg och John McEnroes rivalitet, premiär. Filmen fick ett gott mottagande, och har nominerats till rekordmånga priser på Guldbaggegalan.

Samtidigt riktade huvudpersonen själv viss kritik mot filmen, bland annat för hur relationen till tränaren Lennart Bergelin porträtterades. Även Becker har tagit del av Borgs åsikter om filmen, i ett privat samtal med svensken.

– Jag pratade med Borg och McEnroe om filmen. Björn var inte alls nöjd med den. Den var inte så positiv om Björn och inte heller om John. Men jag har inte sett filmen än, den är på min att göra-lista. På min nästa flygresa kommer jag att se den, för jag gillar båda killarna. De är legender inom tennis, säger Becker.

 

Australian Open inleds den 14 januari och sänds på Eurosport och Eurosport Player.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.