Boris Beckers ilskna försvar efter skandalen

Boris Becker.
Foto: MATTHIAS HAUER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: HANNAH MCKAY / BILDBYRÅN REUTERS
Novak Djokovic diskades ur US Open.
Foto: JOHN WALTON / STELLA PICTURES / PA

Boris Becker ryter ifrån efter Novak Djokovic diskning.

Tennisikonen tycker att serben oftast får oförtjänt mycket kritik.

– Tennisvärlden på herrsidan är uppdelad mellan Federer-fans och Nadal-fans. Sedan kommer Djokovic in som någon som sabbar festen, säger Boris Becker.

I helgen diskades Novak Djokovic i US Open.

Detta efter att ha slagit i väg en boll som träffade linjedomaren på halsen. 

Efter incidenten har Djokovic kritiserats för händelsen men nu tas han också i försvar av Boris Becker som svarade på tittarnas frågor i Eurosport. På frågan om han tycker att Djokovic får den respekt som han förtjänar svarade Becker nej.

– Jag tycker tennisvärlden på herrsidan är uppdelad mellan Federer-fans och Nadal-fans. Sedan kommer Djokovic in som någon som sabbar festen. Han blir kritiserad för många saker och nu är det en annan storm efter att han blivit diskad helt korrekt efter ett misstag där han träffade linjedomaren. Han bad först om ursäkt till kvinnan och sina medspelare. Han tog ansvar för sitt misstag, säger Becker i Eurosport enligt tennis365.com.

Boris Becker försvarar Djokovic

Boris Becker har tidigare varit coach för Novak Djokovic och tror att kritiken påverkar honom.

– Ingen skulle gilla det. Han är en man av folket, han vet var han kommer ifrån. Han är en väldigt stolt serb och han jobbar mycket med välgörenhet i sitt hemland men folk pratar inte om den sidan. De pratar om en slagskämpe på gatan, den som bryter mot regler, som är en svår kille. Jag tycker inte han är en svår kille att umgås med.

Becker tycker inte heller att Djokovic beteende är sämre än många andra tennisspelares.

– Han är en människa och människor är inte perfekta. Han spelar med känslor, det är ett av hans karaktärsdrag. Han kan förlora humöret, vi har sett det förut och vi kommer se det igen. Ni har sett det med mig och ni kommer se det med andra spelare, säger Boris Becker.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.