Foto: SGP / STELLA PICTURES SGPFoto: SGP / STELLA PICTURES SGP
 Foto: SGP / STELLA PICTURES SGP
Foto: BABIRADPICTURE/REX/SHUTTERSTOCK / BABIRADPICTURE/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: BABIRADPICTURE/REX/SHUTTERSTOCK / BABIRADPICTURE/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: BABIRADPICTURE/REX/SHUTTERSTOCK / BABIRADPICTURE/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Boris Beckers dotter talar ut om konkursen

Publicerad

Tennisikonen Boris Becker, 49, förklarades nyligen i konkurs av en brittisk domstol.

Nu talar dottern Anna Ermakova, 17, ut om hur situationen påverkat henne.

– Det gjorde väldigt ont, säger hon enligt Gala.

I somras förklarades Boris Becker i personlig konkurs av en domstol i London. Detta efter att en gång i tiden haft en förmögenhet på 1,6 miljarder svenska kronor, enligt tyska Der Spiegel. 

Bland annat ska misslyckade investeringar på den västafrikanska energimarknaden såväl som den indiska stålindustrin ligga bakom det ekonomiska förfallet.

Anna Ermakova: "Jag blev chockad"

Nu har Boris Beckers dotter, sjuttonåriga Anna Ermakova, talat ut om sin fars ekonomiska situation.

Hon säger i en intervju med tyska Gala att den påverkat henne.

– Självklart var jag chockad när jag först fick reda på det, säger hon.

Anna Ermakova, som har en karriär som modell i London, säger att de diskuterade problematiken inom familjen.

– Jag tänkte på konsekvenserna och undrade "ska det här förändra mitt liv också?", säger Anna Ermakova till tidningen.

Alla känner till hennes historia

Men Anna Ermakova menar att hon funnit sig tillrätta i situationen. 

– Man får fortsätta med sitt liv. Du lär dig, du jobbar, men mer på ett vuxet sätt. Jag är mer införstådd med pengars värde nu än förut. Jag är beredd att göra mycket mer för min egen karriär, att bli ekonomsikt oberoende och inte hamna i samma problem, säger hon.

Hon är inte arg på Boris, utan hyllar honom i stället.

– Du kan inte vara den yngste mästaren och samtidigt den bästa bokhållaren. Därför låter man andra sköta finanserna, vilket de kan bli lidande av ibland. 

Anna Ermakovas livshistoria är vida känd.

Efter att ha förlorat karriärens sista match satt Boris Becker på en exklusiv restaurang i London.

– Jag började dricka det ena glaset efter det andra, har han tidigare berättat.

Under kvällen stötte han ihop med studenten Angela Ermakova - och strax därefter uppstod en fysisk kärleksakt.

Hustrun Barbara Becker låg kvar på hotellet - höggravid.

Trots att historien om hur hon blev till toppade löpsedlarna världen över menar Anna Ermakova att det inte är något som påverkar henne.

– Ja, alla vet min livshistoria, men jag är lugn med mig själv och mina föräldrar. Självklart önskar jag att den inte var offentlig. Men jag måste leva med det.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag