Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Boris Becker åtalas på nytt – anklagas för att ha undanhållit troféer

Foto: JUSTIN NG / AVALON / STELLA PICTURES/JUSTIN NG / AVALON AVALON

Boris Beckers ekonomiska bekymmer fortsätter att förfölja honom. 

Tysken har tidigare sålt troféer för ett värde av 8 miljoner kronor för att betala av skulder. 

Nu åtalas den sexfaldiga grand slamvinnaren för att ha undanhållit ytterligare troféer från konkursförvaltaren, det skriver Daily Mail.

Efter tenniskarriären hade Boris Becker en förmögenhet på runt en miljard kronor. Men stjärnan tappade snart kontrollen över sin ekonomi och 2017 försattes tysken i personlig konkurs. Bland annat har 54-åringen förlorat stora pengar efter investeringar på den afrikanska energimarknaden och fastighetsaffärer i Spanien. 

De ekonomiska problemen har lett till att han dömts till ekonomiska begränsningar och han har bland annat varit tvungen att sälja av troféer han spelat till sig för ett värde av åtta miljoner kronor. 

Uppges ha undanhållit troféer 

Den juridiska processen rörande Beckers konkurs fortgår än i dag och nu anklagas han för att ha undanhållit egendom från konkursförvaltarna, det skriver Daily Mail. Totalt åtalas Becker på 24 åtalspunkter och enligt åklagarsidan saknas ytterligare nio troféer, bland annat tre av hans Wimbledontitlar. Den tidigare stjärnan ska även fört över miljontals kronor till andra konton, som bland annat tillhör hans exfru. 

Becker nekar däremot till anklagelserna och menar att han inte har troféerna.

 – Tror du att jag, med tanke på att jag nu riskerar åtal på grund av de här troféerna, inte hade gett dem till dig om jag haft dem, ska han tidigare ha sagt till en av konkursförvaltarna. 

Bland annat ska han ha gett bort en av Wimbledontitlarna till sin mor. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.