Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Borgs succédebut: Klar för åttondelen

Foto: CHRYSLENE CAILLAUD VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Leo Borg har under säsongen radat upp framgångar. 

Nu är 18-åringen klar för den tredje omgången i Franska öppnas pojksingel efter att ha vänt ett nytt underläge till seger. 

I den första omgången vände Leo Borg 0-1-underläge till seger i tre set. Svensken belönades med en plats i den andra omgången där Max Rheberg stod för motståndet. 

Tysken inledde starkt – och vann det första setet med förkrossande 6–1. 

Men då vaknade Borg. Ett jämnt andra set gick till tiebreak, där Borg drog det vassaste strået. I det avgörande setet var svensken säkerheten själv och kunde vinna det med 6–3. 

”En jättefin insats”

Leo Borg kunde återigen resa näven mot skyn medvetandes om att han är klar för åttondelsfinal i Franska öppnas pojksingel. 

– En jättefin insats. Borg gör ett bra andra set. I tredje set var han betydligt starkare. Rheberg föll igenom, säger Niclas Rodborn, expert på Eurosport. 

I nästa omgång väntar tuffast tänkbara motstånd för Borg: förstaseedade kinesen Juncheng Shang som dock har förlorat set i båda sina vinster. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.