Borgs hemliga sms: "Skrev att han grät"

Björn Borg.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Janus Metz.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: / BILDBYRÅN

Filmen om Björn Borg rörde tennislegendaren på djupet.

Nu har regissören Janus Metz vittnat om att 61-åringen var väldigt stolt när eftertexterna rullade. 

– Björn skrev ett sms till mig efter att ha sett filmen och berättade att han grät, säger Metz enligt The Belfast Telegraph. 

Långfilmen "Borg" handlar om Björn Borg, hans uppväxt och hans rivalitet med den amerikanska stjärnan John McEnroe. Borg själv medverkade på galapremiären i Stockholm på måndag, för att vara där som stöd för sonen Leo, som spelar Borg som ung i filmen. 

Och när SportExpressen pratade med Borg via agenten Per Hjertquist, så var han nöjd med filmen. 

Borgs tårar

– Jag tycker den är bra. Janus (Metz, regissör) har gjort ett fantastiskt arbete att få fram stämningen och filmen lyfter fram flera intressanta saker. Skådespelarna är otroligt bra och dessutom är likheten slående - i bland rentav skrämmande. Den får fyra av fem, sa han då. 

Och Metz fick veta att Borg var nöjd. När han kollade sin mobil hade han fått ett sms från tennislegendaren. 

"Skrev ett sms till mig..."

– Björn skrev ett sms till mig efter att ha sett filmen och berättade att han grät. Vi lyssnade verkligen på honom. Det var en stor tillfredsställelse som filmskapare, säger Metz till enligt The Belfast Telegraph.  

Det har sedan inspelningen av filmen inleddes förekommit en hel del kritik från såväl Borgs som McEnroes sida att de inte blev mer integrerade i skapandet av filmen. 

– Det är synd att jag och John inte var mer involverade från början, för då hade fler detaljer kommit fram. Nu blev det som det blev, har Borg sagt tidigare. 


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.