Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Borgs exfru berättar nu om äktenskapet

Foto: Jacob Forsell
Foto: Jacob Forsell

För första gången berättar "tennisflickan" från Rumänien om äktenskapet med tennislegenden Björn Borg.

– Så många känslor som bara väller upp inom mig. Han var så fantastisk och trevlig, Björn. Alltid positiv och godhjärtad, säger Mariana Simionescu i en exklusiv intervju i Hemmets Journal.

FAKTA

Helena Anliot, tennisspelare. Björn Borgs ungdomskärlek.

Mariana Simionescu, tennisspelare. Gift med Borg 1980 - 1984.

Jannike Björling, fotomodell. Träffade Borg 1985 och paret har sonen Robin, född 1985, tillsammans. De gifte sig aldrig och separerade 1988.

Loredana Berté, sångerska. Gift med Borg 1989- 1993.

Patricia Östfeldt är Borgs tredje hustru. Paret gifte sig 2002 och har sonen Leo, född 2003, tillsammans.

Den rumänska tennisspelaren Mariana Simionescu var 19 år när hon mötte Björn Borg, då världens bästa tennisspelare.

Hon hade fått chansen att resa från det kommunistiska Rumänien för att spela tennis ute i världen, och 1976 råkade de bo på samma hotell i Paris, skriver Hemmets Journal som fått en unik intervju med den nu 59-åriga Mariana Simionescu.

– Det var där och då som det sa klick! Kärlek vid första ögonkastet, som man brukar säga. Vi pratade, skrattade och tog på varandra hela tiden. Sedan den dagen var vi tillsammans, berättar hon för Hemmets Journal som träffar henne i Monaco där hon bor.

Mariana Simionescu har bara gott att säga om sin före detta make. De gifte sig 1980 och gick skilda vägar 1984. Hon förklarar i intervjun att det känns som om det var i går som paret bröt upp och att det varken var han eller hon som gjorde slut. De hade "på något sätt liksom fått nog", menar hon.

"Björn ville ha lugn och ro"

Mariana Simionescu säger livet med Björn var som en vacker saga, men att det också var hektiskt och att hon mer och mer gav upp sin egen tenniskarriär för att i stället stötta maken som då var på toppen av sin tenniskarriär.

– Björn ville bara ha lugn och ro när han inte var på tennisbanan. Han gillade inte stoj och trams och att ständigt ha folk omkring sig. Det stressade honom. Därför blev det så att jag och Lennart Bergelin och hela hans familj försökte skydda honom från allt detta. När vi var ensamma och tillsammans med familjen, hade vi sååå roligt, berättar hon för Hemmets Journal.

Hon tycker inte det är jobbigt att fortfarande förknippas med Björn Borg.

– Jag är stolt över honom. Fortfarande ser han bra ut och är sagolikt "välbevarad", konstaterar Mariana Simionescu, som i dag lever ensam. Hon har en vuxen son, Anthony, med racerföraren Jean-Louis Schlesser.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.