Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bollkallen träffad – dubbelparet diskas från Franska öppna

Märkliga scener i Franska öppna. 

Miyu Kato träffade en bollflicka av misstag mellan två bollar.

Nu diskas hon och dubbelpartnern Aldila Sutjiadi från turneringen. 

– Det är självklart att man inte får riskera någons hälsa med idiotiskt beteende, säger experten Magnus Gustafsson till SVT

Incidenten inträffade i den tredje omgången av damernas dubbelturnering av Franska öppna i Paris. 

Miyu Kato, Japan, och Aldila Sutjiadi, Indonesien,förlorade första set mot Sara Sorribes Tormo, Spanien, och Marie Bouzkova, Tjeckien, med 7-6, men ledde det andra med 3-1 när olyckan var framme.

När en bollflicka släppte en boll framme vid nät under ett spelavbrott valde Miyu Kato att slå bollen ned mot det vänstra hörnet av banan.

”Det här ska vara en diskning”

Där stod en annan bollflicka som inte hann reagera innan hon fick bollen på sig. Flickan reagerade mycket starkt och började gråta, vilket kunde ses på tv-bilderna. 

Miyu Kato och Aldila Sutjiadi fick först en varning av domaren för incidenten. Men efter att Sara Sorribes Tormo och Marie Bouzkova protesterat mot domslutet och hänvisat till att bollflickan börjat gråta ändrade tävlingsledningen sig och diskade Kato och Sutijadi från matchen och därmed även resten av turneringen. 

– Vi har aldrig varit i en sådan här situation. Vi är alla omskakade av det här vi också. Det är en svår situation för alla. Men jag antar att man får ta reglerna för vad de är, och det är otur för dem, säger Marie Bouzkova.

Efter att domslutet ändrats var det Miyu Katos tur att brista ut i gråt. Hon fick tröstas av sin dubbelpartner.

Att diska Kato och Sutjiadi var helt rätt, säger SVT:s expert Magnus Gustafson.

– I mina ögon var det fel av domaren att bara ge en varning i första skedet. Det är självklart att man inte får riskera någons hälsa med idiotiskt beteende, säger han till SVT.


https://twitter.com/eurosport/status/1665322202277859328?s=20

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.