Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var en av de bästa finaler jag har sett”

Federer och DjokovicFoto: LU YANG / STELLA PICTURES B950
Djokovic blev segrareFoto: MARK GREENWOOD/IPS/SHUTTERSTOCK / MARK GREENWOOD/IPS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PETER VAN DEN BERG / STELLA PICTURES/AVALON.RED B2801

Wimbledonfinalen mellan Roger Federer och Novak Djokovic blev en historisk sådan – och nu hyllas de båda stort för den mäktiga matchen:
”En av de mest välspelade och spännande finalerna jag har sett”, skriver Stefan Edberg i ett sms. 

När finalen i Wimbledon mellan Roger Federer och Novak Djokovic tillslut kunde få en vinnare så var det få som hade ord. 

Finalen blev historiskt dramatisk – och trots att Djokovic drog längsta strået så hyllades båda spelarna stort.

Stefan Edberg var på plats – och beskrev finalen i ett sms:

”En av de mest välspelade och spännande finalerna jag har sett. En klassiker! Två fantastiska spelare som spelade på en otroligt hög nivå under långa stunder. Tufft med bara en vinnare”, skriver 

”Vilken respekt” 

Fidde Rosengren, tennisexpert i Viasat och mångårig tränare på ATP-touren, var imponerad av det han såg.

– Det var en magisk holmgång som vi kanske aldrig mer får uppleva. När matchbollen är klar, vilken respekt, säger han fortsätter: 

– De här finalerna blir oerhört prestigefyllda eftersom båda två vet att detta inte varar för evigt. Jag tror att Federer får svårt att resa sig. Han vet att Wimbledon är hans chans att vinna ytterligare en slam. Om Djokovic håller sig frisk och har fortsatt motivation kan mycket väl ta Federers rekord. Det är oerhört bra gjort att studsa tillbaka på det här sättet efter att hans svit blev bruten i Paris.

I sociala medier hyllades Federer och Djokovic också: 

”Bättre blir inte sport! Djokovic - Federer varvade precis idrottslivet. Herregud, vilka atleter”, skriver Niklas Jihde på Twitter. 

Billie Jean King: ”Episk final” 

Flera internationella tennisprofiler var mäkta imponerade. Bland annat den legendariska tennisspelaren Billie Jean King: 

”Det är en episk herrfinal”, skriver hon på Twitter. 

Tidigare australienske grand slam-vinnaren Pat Cash hyllar även han Federer och Djokovic. 

”Jag har en fråga... Hur lyckas de? Federer attackerar oavbrutet och Djokovic överlever allt. Det här är tuffa killar”, twittrar han. 

Kända tennisjournalisten Matt Corin var också imponerad: 

”Det är en fantastisk match. Novak Djokovic slår Roger Federer 76 16 76 46 13-12 (3) för att vinna Wimbledon 2019. Nästan fem timmar. Djokovic ger sällan upp, särskilt när det kommer till titlar. Nu 15 slams. En av de bästa, någonsin”, skriver han. 

Ben Rothenberg, frilansjournalist för bland annat New York Times: 

”Det där var en stor, stor match”, twittrar han. 

https://twitter.com/BenRothenberg/status/1150475079723225088https://twitter.com/TennisReporters/status/1150468064430837765https://twitter.com/NiklasJihde/status/1150468219217547266https://twitter.com/BillieJeanKing/status/1150467830372085767https://twitter.com/TheRealPatCash/status/1150464991801368581

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.