Björn Borgs son byter jobb – igen

Uppvisningsmatch mellan Björn och Robin Borg.
Foto: ARNE FORSELL / © BILDBYRÅN
Robin Borg (mitten) på pappa Björns bröllop 2002. Flankerad av Ilie Nastase och Guilermo Vilas.
Foto: JAN DÜSING

Björn Borgs son Robin Borg blev i somras ansvarig för Fair Play TK:s tennisakademi. 

Nu klättrar han i organisationen. 

Han är son till en av de största tennisspelarna genom alla tider, men la själv av med sporten redan som junior. Men Robin Borg lämnade inte sporten helt och hållet. 

I mitten av 2016 så tog han jobb som klubbchef för Helsingborgsföreningens IS Götas tennissektion. I somras så bytte han till Malmöklubben Fair Play TK och blev ansvarig för deras nystartade ungdomsakademi. 

– Jag hade ett jättebra år hos IS Göta och nått de målen vi satte. Men när det här kom upp kände jag att det är något större. Här kan jag påverka ännu mer. Det är en av Sveriges bästa tennisklubbar så det känns jättekul, sa han då. 

Robin Borg om uppväxten i pappas skugga

Och från och med nu så kommer Borg få nya uppgifter i klubben. Fair Play meddelar enligt Sydsvenskan att Borg kommer att vara lagledare och tränare för elitserielaget i vinter.

När Borg år 2016 gav sig in i ledarsvängen så hoppades han att det skulle ta honom ur pappa Björns skugga. I en intervju med Helsingborgs Dagblad så berättade Robin, född 1985, om prövningarna att vara en tennisspelare med efternamnet Borg. 

– Jag minns min första juniormatch. Det var fler journalister och kamerateam där än vad det var föräldrar. Kanske inte den bästa uppladdningen inför första matchen. Jag jämfördes med honom hela tiden och det var självklart tufft. Man lär sig att leva med det och jag är stolt över vad min far har åstadkommit, men jag har ju mitt eget liv. Samtidigt har jag träffat otroligt mycket människor och kontakter som jag tar med mig hit, sa han då. 

Han delade även med sig av sin vision för hur en tennisklubb ska skötas. 

– En tennisklubb ska vara till för alla och vara en mötesplats. Så är det inte på alla håll. Vissa klubbar tänker bara bredd och andra endast elitverksamhet. Det är svårt att få till mixen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.