Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Björn Borgs ord ställer alla: ”Det visste ni inte!”

Foto: ELLA LING/SHUTTERSTOCK / ELLA LING/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JOHN WALTON / STELLA PICTURES / PA

LONDON. En känslosam Roger Federer spelar karriärens förmodligen sista match under fredag kväll. 

På sista träffen inför matchen stal Björn Borg showen med ett skämtsamt utspel – som ställde hela presskåren.

– Han ska spela på lördag och söndag också. Det visste ni inte!, säger Borg.

Tennisvärldens största stjärnor är samlade i O2 Arena, London, för att spela uppvisningsturneringen Laver Cup under fredag-söndag. 

För Andy Murray, Novak Djokovic, Rafael Nadal blir helgen speciell. För Roger Federer, förmodligen mer än så.

41-åringen meddelade i förra veckan att han avslutar karriären, efter att ha tagit bland annat 20 grand slam-titlar. Under torsdagen vid lunchtid presenterades laguppställningen. Där står det klart att Federer kommer att spela fredagskvällens dubbel tillsammans med Rafael Nadal. 

– Jag vet inte om jag kommer att klara av det, känslomässigt. Jag ska försöka göra det, säger Federer.

Federer: ”Jag har varit fruktansvärt nervös”

– Jag har haft mina tuffa stunder i karriären och har varit fruktansvärt nervös inför många matcher. Det här är känns på ett sätt annorlunda. Jag är väldigt laddad över att ha alla fina spelare i mitt lag, och att inte behöva möta dem i min sista match. Att spela med ”Rafa” känns verkligen annorlunda, men det kommer bli underbart. Jag ska göra mitt bästa, säger Federer.

Rafael Nadal medger att det kommer att bli känslosamt även för honom.

– Det kommer att bli tufft. Det kommer att bli svårt att hantera. Speciellt för Roger, men även för mig. Han har varit en av de viktigaste spelarna i min tenniskarriär – om inte den viktigaste – och nu ska han lämna oss. Jag är bara tacksam över att få spela med honom, säger Nadal.

Roger Federer klappade om Björn Borg efter dennes skämt på pressträffen och undrade: ”Vad var det där?”
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Kapten för Lag Europa är Björn Borg, som i sin tur ställs mot sin rival John McEnroe, kapten för Lag Världen. Borg är glad över att vara i London.

– Att ha de här fyra spelarna samlade här tillsammans med den nya generationen, och att Roger dessutom slutar... Att ha de bästa spelarna här... För mig personligen så kan det inte kännas bättre, säger han och fortsätter:

– Det Roger har gjort för tennisen är så stort att det inte går att jämföra. Ingen är större än sporten, men det han har gjort för sporten är fantastiskt. Det är bara fantastiskt. 

”Han ska spela på lördag och söndag också”

Ett drygt hundratal journalister och tusentals tennisfans kommer att följa fredagens upplösning i vad som sannolikt blir Federers sista match. Precis när schweizaren skulle utveckla sina känslor för den samlade presskåren passade Borg på att sticka in med ett – förmodat – skämt.

– Han ska spela på lördag och söndag också. Det visste ni inte!, säger Borg.

Efter någon sekunds förvirring så skrattade Federer och gav Borg en kram, som i sin tur kramades tillbaka. 41-åringen riktade sig därefter till sin karriärs största rivaler – Nadal, Djokovic och Murray – och tillade: 

– Det känns bra att jag lämnar först av alla i det här gänget. Det känns rätt, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.