Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Björn Borgs hälsning till Federer – efter krossen

Ingen Roger Federer, Rafael Nadal eller Novak Djokovic.

Trots stjärnornas bortfall tog Team Europa en historisk seger över Team World med kapten Björn Borg som skickade en hälsning till skadade Roger Federer efter matchen.

– Jag hoppas du snart är tillbaka, säger Borg i Dplay under sitt segertal. 

För den fjärde gången har Laver Cup avgjorts. 

En turnering som spelas under tre dagar där Team Europe, med Björn Borg som kapten, ställs mot Team World som leds av svenskens tidigare ärkerival John McEnroe. 

Tidigare har tävlingen avgjorts i Prag, Chicago och Genéve, medan årets upplaga spelades i Boston, USA. 

Där skulle Team Europa ta sin fjärde seger i turneringens historia. Och det skulle bli en total överkörning av McEnroes Team World med segersiffrorna 14-1. 

I laget som segrande fanns bland andra norrmannen Casper Ruud, US Open-vinnaren Daniil Medvedev och greken Stefanos Tsitsipas.

Borg till Federer: ”Hoppas du snart är tillbaka”

– Det var många jämna matcher och det kunde gått åt båda hållen, säger Björn Borg i Dplay i sitt segertal. 

I publiken satt skadade Roger Federer som inte har spelat sedan Wimbledon men varit en del av Team Europe under de senaste upplagorna. 

Borg passade på att skicka en hälsning till tennislegendaren som fortsatt har målet att komma tillbaka till touren efter sina knäoperationer. 

– Jag tror du är med i laget i framtiden, jag hoppas i alla fall det. Det viktigaste är att du kommer tillbaka och spelar tennis, sa Borg till Federer framför en jublande publik. 

Nästa års Laver Cup kommer att avgöras i London. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.