Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björn Borgs beslut: Flyttar till paradiset

Tennisikonerna möttes i Laver Cup - då fick Borgs hår eget liv
Björn Borg med frun Patricia.Foto: TOMAS LEPRINCE
Paret har köpt hus på favoritön Kap Verde utanför Afrikas västkust.Foto: SHUTTERSTOCK
Herrgården Alstaholm på Ingarö utanför Stockholm är till salu.Foto: JOAKIM BERGLUND

Björn Borg och och frun Patricia Borg har tröttnat på Sverige – nu flyttar de till paradiset Kap Verde, där de semestrat ofta de senaste åren. 

– Nu planerar vi att vara här så mycket som möjligt, säger Patricia Borg till Aftonbladet.

Skulle du vilja bo i ett varmare land?

Efter en lång tenniskarriär och flera års vistelse i Monaco flyttade tennislegendaren Björn Borg och frun Patricia Borg hem till Sverige igen 2003 – men nu har paret tröttnat. 

Lyxvillan på Ingarö ligger ute till försäljning och paret har köpt hus i favoritparadiset på Kap Verde utanför Afrikas västkust. Nu planerar de att tillbringa så mycket tid som möjligt i ögruppen, säger Patricia till Aftonbladet. 

– Det här är vår lilla fristad. Här kan man vara sig själv och så är det lite bättre klimat än i Sverige. 

Skärgårdsvillan är 414 kvm stor 

Det var i september som paret lade ut på Instagram att den 414 kvadratmeter stora herrgården Alstaholm var till salu. Huset har en strandtomt på närmare 17 000 kvadratmeter och redan 1984, när Björn Borg köpte huset, var fastigheten värderad till 3,1 miljoner kronor. 

Sedan dess har det värdet växt – och det rejält. I dagens läge värderas bostaden till över 18 miljoner kronor. 

”Vi kommer flytta närmare stan och spendera lite tid utomlands. Huset är lite stort när alla barnen är utflugna.”, skrev Patricia Borg i ett sms till Expressen då. 

På Kap Verde för födelsedagsfirande

Patricia Borg berättade då att paret skulle köpa en lägenhet inne i stan och tillbringa tid utomlands. Och nu är det alltså klart att de köpt ett hus i Kap Verde. 

Just nu befinner sig paret i just Kap Verde för att fira Patricias 50-årsdag. På sin gemensamma Instagram lägger de upp bilder på firandet med sina vänner. 

https://www.instagram.com/p/B40DKz1hGbe/https://www.expressen.se/qs-widgets/qma/map/kap-verde/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.