Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Roger Federer missar OS

En knäskada stoppar den schweziska stjärnan.
Foto: DUBREUIL CORINNE/ABACA / STELLA PICTURES/DUBREUIL CORINNE/ABACA
Roger Federer.
Foto: PETER VAN DEN BERG / AVALON / STELLA PICTURES/PETER VAN DEN BERG / AVALON AV

Ingen Rafael Nadal i OS, det var klart sedan tidigare. 

Nu meddelar även Roger Federar att han missar OS på grund av en knäskada.

”Jag är väldigt besviken”, skriver han på Instagram

Rafael Nadal och Roger Federer har varit två av de största namnen inom tennisen de senaste tio åren. Spanjoren Nadal meddelade den 17 juni att han inte skulle komma till spel i OS eller Wimbledon.

”Jag har bestämt mig för att inte delta i varken Wimbledon eller OS i sommar. Det är inte ett lätt beslut, men efter att ha lyssnat på min kropp och diskuterat med mitt team förstår jag att detta är rätt beslut”, skrev han på Twitter då.

Även på damernas tennis under OS är stjärnfattigare än tänkt. Serena Williams, som har fyra OS-guld på meritlistan, har tackat nej. Även den regerande OS-mästarinnan Monica Puig missar mästerskapet på grund av en axeloperation. 

Nu så blir OS-turneringen ytterligare en storstjärna fattigare, när Roger Federer också väljer att ställa in sin medverkan.

Federer: ”Väldigt besviken”

Roger Federer meddelade under tisdagskvällen att han hoppar över OS på grund av den knäskada som han ådrog sig förra sommaren.

Federer förklarar sitt beslut på Instagram.

”Under grässäsongen så fick jag tyvärr ett bakslag vad gäller mitt knä och har nu accepterat att jag måste dra mig ur OS i Tokyo”, skriver han och fortsätter:

Jag är väldigt besviken eftersom det alltid varit en ära och en höjdpunkt att få representera Schweiz”.


https://www.instagram.com/p/CRRhJdfFBgE/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.