Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Behöver inte göra ett skit – ligger i sängen”

Foto: (C) JOHAN VALKONEN / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTUR STELLA PICTURES
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Björn Borg har dragit sig undan rampljuset. 

Nu har han fyllt 65 – och därmed blivit pensionär. 

I podcasten ”Halvfulla Glas med Alex och Kasper” berättar tennisikonen hur han brukar spendera sina dagar i ”sitt nya liv”.  

– Jag behöver inte göra ett skit. Jag ligger hemma i sängen och kollar på tv, säger Björn Borg och skrattar. 

I söndags fyllde den flerfaldige grand slam-vinnaren 65 år. Enligt uppgifter till SportExpressen firade Borg sin bemärkelsedag tillsammans med familjen – utan fest, champagne och goda vänner. 

– Han tyckte att 50 var stort att fira. Men 60 år kanske man inte firar på samma sätt. Han är glad över att få njuta av att vara frisk och kry. Jag är övertygad om att han kommer ha en väldigt trevlig dag med sina närmaste, sa agenten Per Hjertquist i samband med hans 60-årsdag. 

I podcasten ”Halvfulla Glas med Alex och Kasper”  berättar Borg om sitt liv som pensionär. 

”Behöver inte göra ett skit”

– Jag behöver inte göra ett skit. Jag ligger hemma i sängen och kollar på tv, säger Björn Borg och skrattar. 

Men att han skulle dra sig undan från aktivitet fullt ut stämmer inte riktigt. Enligt agenten Per Hjertquist spelar han fortsatt tennis i Janne Lundqvist-hallen på Kungsholmen

Samtidigt som Leo Borg börjar ta klivet in i rampljuset går Björn Borg i motsatt riktning. Ikonen ställer upp på få intervjuer, och syns knappt i tv-rutan. Men erbjudande från att ställa upp i olika ”reality-shower” har han inte saknat genom åren. 

– De frågar om allting. Men man ligger lite lågt som man säger. Ligger under radarn, säger Björn Borg som också berättade om sitt häftigaste musikminne. 

– Jag såg Elvis 1973 i Honolulu. Vi har träffats någon gång, men ingen är större en Elvis. Det finns även Beatles och John Lennon. De är tunga. Jag måste även nämna Ted Gärdestad som en av mina favoriter. 

Björn Borg vann under sin karriär totalt elva grand slam-titlar och rankas som en av världens genom tidernas bästa tennisspelare. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.