Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beckers attack: ”Du är en råtta”

Foto: FRANKHOERMANN/SVEN SIMON / IMAGO/SVEN SIMON IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Tennislegendaren Boris Becker går till attack. 

Den trefaldiga Wimbledonmästaren kallar Nick Kyrgios för en råtta, efter att australiensaren kritiserat Beckers landsman och världssjuan Alexander Zverev. 

- Du (Kyrgios) tror du är bättre än oss, skriver Becker på Twitter. 

Det blåser rejält i tennisvärlden nu. Flera spelare smittades under Novak Djokovics turnering Adria Tour som hann spelas i Belgrad och Zadar innan den skrotades på grund av flera coronafall, däribland serben själv. 

En av stjärnorna som spelade Adria Tour var världssjuan Alexander Zverev. Tysken testades negativt för viruset men lovade att isolera sig själv i 14 dagar efter att ha spelat turneringen, men inte långt därefter syntes tysken festa i en fullproppad bar på den franska rivieran. Zverev bad sedan om ursäkt för sitt agerande:

”Jag ber om ursäkt till alla som jag potentiellt har utsatt för risk efter att ha spelat den här turneringen”.

Men tennisstjärnan Nick Kyrgios accepterade inte ursäkten och rasade i stället mot sin kollega.

Stöd från Becker

”Hur självisk kan du vara? Om du skrev att du ska självisolera dig under 14 dagar och ber allmänheten om förlåtelse kan du åtminstone hålla det”, säger australiensaren i en video på sociala medier och fortsätter: 

”Herregud, mannen... Det gör mig förbannad. Den här tennisvärlden gör mig förbannad. Seriöst, hur självisk kan du vara?”, fortsatte Kyrgios. 

Nu har Zverev fått oväntat stöd i form av landsmannen Boris Becker. Tennislegendaren går till attack mot just Kyrgios. 

”Gillar inte råttor”

”Jag gillar inte råttor. De som pratar skit om en kollega inom idrotten är ingen vän till mig. Titta dig själv i spegeln och sluta tro du är bättre än oss... Nick Kyrgios, skriver Becker och fortsätter: 

”Vi lever alla i pandemin covid-19. Den är fruktansvärd och har dödat många liv. Vi ska skydda våra familjer samt våra nära och kära och följa riktlinjerna, men jag gillar fortfarande inte råttor”, skriver Becker och taggar Nick Kyrgios i sin tweet. 

Nick Kyrgios svarar sedan Boris Becker. 

”Råttor? För att hålla någon ansvarig? Konstigt sätt att se på saken, mästare. När min familj och familjer över världen respektfullt gör rätt sak.”

https://twitter.com/TheBorisBecker/status/1277868426166505472https://twitter.com/NickKyrgios/status/1277875371816308736

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.