Becker till attack: ”Skäms på dig”

Foto: JEFF GILBERT/SHUTTERSTOCK / JEFF GILBERT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JEFF GILBERT/SHUTTERSTOCK / JEFF GILBERT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Boris Becker är i blåsväder. 

Den tyska tennislegendaren riskerar sju år i fängelse efter anklagelser om att ha undangömt tillgångar för konkursförvaltaren. 

Nu går han till attack mot tyska tidningen Bild. 

– Jag tillåter inte detta, skäms på dig, skriver Becker riktat till tidningens chefredaktör på Twitter. 

Den tidigare världsettan i tennis Boris Becker befinner sig åter i blåsväder. Tysken förklarades i personlig konkurs i juni 2017.  Den tyska tennisikonen hade då blivit jagad av tyska och schweiziska myndigheter, misstänkt för skattebrott, och hade då en större skuld till en brittisk privatbank (Arbuthnot Latham) som han inte hade betalat. 

Becker fortsattes då i personlig konkurs, men affären slutar inte där. Under fredagen dök han upp vid domstolen i Westminster anklagad för att ha undanhållit egendomar för konkursförvaltaren. Enligt åklagaren ska han bland annat ha undangömt två lägenheter samt flera miljoner kronor i kontanter för konkursförvaltaren. 

Becker kom till domstolen med en svart ansiktsmask och under rättegången nekade tysken till alla 19 anklagelser som gäller skyldigheten att lämna ut finansiell information. Tysken riskerar sju år i fängelse. 

”Skäms på dig”

Den tyska tidningen Bild bevakar rättegången, men Becker angriper nu tidningen och dess chefredaktör Julian Reichelt eftersom han inte gillar tidningens rapportering. 

”De bryr sig om att förstöra en person: Mig! Jag kommer inte låta det hända. Skäms på dig”, skriver den tvåfaldige Wimbledonmästaren riktat mot Reichelt.

Becker hävdar sig själv oskyldig till de 19 anklagelser han är åtalad för. 

”Jag förnekar anklagelserna mot mig och kommer försvara mig med alla lagliga medel. Jag tror på det brittiska rättsystemet och dess representanter. Mitt ”team” kommer att bevisa min oskuld. 

Becker släpptes mot villkorlig borgen med krav på att sova i Battersea-fastigheten i London samtidigt som han måste meddela två dagar innan om han ska lämna landet. 

TV: Tennisstjärnan har över två miljoner följare på Instagram

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.