Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Becker sålde föräldrarnas hus för att överleva krisen

Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: BEN CURTIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Boris Beckers ekonomiska härdsmälta fortsätter.

Enligt Bild har tennisikonen sålt sina föräldrars hus för att ha råd att betala sina skulder. 

I slutet av juni förklarades Boris Becker i personlig konkurs i en domstol i Storbritannien. Den tyska tennisikonen hade då blivit jagad av tyska och schweiziska myndigheter, misstänkt för skattebrott, och hade nu en större skuld till en brittisk privatbank (Arbuthnot Latham) som han inte hade betalat.

Banken tog saken vidare – och i domstol ansågs Becker inte kunna betala skulden. 

Har förlorat 1,5 miljarder

"Överraskad och besviken över att Arbuthnot Latham väljer att driva den här processen mot mig!", skrev han på Twitter.

I en ny artikel av Bild får vi en mer komplett bild av Beckers sanslösa ekonomiska förfall. Tidningen rapporterar att mannen som vann Wimbledon tre gånger tidigare hade en privat förmögenhet på 1,6 miljarder kronor. Nu är hans tillgångar nere på 3,2 miljoner kronor. Bild anger inte exakt vilka summor som Becker är skyldig Arbuthnot Latham, men efter den personliga konkursen ska deras förhoppningar om att få tillbaka pengarna var "väldigt låga". För nio år sedan, 2008, låg i alla fall skulden på 200 miljoner kronor. 

Sålde föräldrarnas hus

Becker har försökt sig på desperata metoder för att bli skuldfri. Enligt Bild gick han så långt att han sålde sina föräldrars hus för att få in kapital till att betala banken. Beckers pappa Karl-Heinz avled 1998, men hans mamma Elvira lever fortfarande.

En viktig bov i det ekonomiska sammanhanget var Beckers skilsmässa från exfrun Barbara Feltus. Becker förlorade vårdnaden, sitt lyxhus i Miami – och ungefär 250 miljoner kronor i förmögenhet. 

Han var även tvungen att köpa ett hus i London åt en kvinna som födde honom ett utomäktenskapligt barn. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.