Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Becker riskerar sju år i fängelse

Foto: PARSONS MEDIA / POLARIS / PARSONS MEDIA / POLARIS POLARIS IMAGES

Boris Becker anklagas bland annat för att ha gömt undan 14 miljoner kronor samt en lägenhet för konkursförvaltaren. 

Nu riskerar den trefaldiga Wimbledon-mästaren sju år i fängelse. 

Den tidigare världsettan i tennis Boris Becker befinner sig åter i blåsväder. Tysken förklarades i personlig konkurs i juni 2017.  Den tyska tennisikonen hade då blivit jagad av tyska och schweiziska myndigheter, misstänkt för skattebrott, och hade då en större skuld till en brittisk privatbank (Arbuthnot Latham) som han inte hade betalat.

Banken tog saken vidare – och i domstol ansågs Becker inte kunna betala skulden och försattes i personlig konkurs. 

Under fredagen dök han upp vid domstolen i Westminster anklagad för att ha undanhållit egendomar för konkursförvaltaren. 

Becker kom till domstolen med en svart ansiktsmask och under rättegången nekade tysken till alla 19 anklagelser som gäller skyldigheten att lämna ut finansiell information.

Kan dömas till sju år i fängelse 

Enligt anklagelserna ägde Becker en lägenhet i Coleherne Court i Chelsea, samt två fastigheter i Tyskland som han undanhöll mellan juni och oktober 2017. Han dolde också skulder på nästan nio miljoner kronor, kontanter värda 14 miljoner kronor samt aktier i AI-företaget Breaking Data Corp. Om Becker blir dömd riskerar han sju år i fängelse. 

Beckers advokat Jonathan Caplan bestred kraftigt anklagelserna mot Becker. 

 ”Dessa anklagelser kommer att ifrågasättas kraftigt.”

Becker släpptes mot villkorlig borgen med krav på att sova i Battersea-fastigheten i London samtidigt som han måste meddela två dagar innan om han ska lämna landet. 

Boris Becker blev den yngsta Wimbledonmästaren 1985 då han vann redan som 17-åring. Den tidigare världsettan har vunnit sex grand slam-titlar och vann totalt 49 singeltitlar under sin karriär. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.