Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så förlorade Becker 1,6 miljarder kronor

Boris Becker. Foto: JUERGEN HASENKOPF / IMAGO/HASENKOPF IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: JUSTIN/EAGLEPRESS / STELLA PICTURES

Tennislegendaren Boris Becker har hamnat i en ekonomisk kris. 

Enligt Der Spiegel kan märkliga investeringar ligga bakom att en förmögenhet på 1,6 miljarder kronor förvandlats till konkurs. 

I slutet av juni förklarades Boris Becker i personlig konkurs i en domstol i Storbritannien. Den tyska tennisikonen hade då blivit jagad av tyska och schweiziska myndigheter, misstänkt för skattebrott, och hade nu en större skuld till en brittisk privatbank (Arbuthnot Latham) som han inte hade betalat.

Banken tog saken vidare – och i domstol ansågs Becker inte kunna betala skulden. 

"Överraskad och besviken över att Arbuthnot Latham väljer att driva den här processen mot mig!", skrev han på Twitter.

Nigeria-fiasko bakom smällen

Nu har tyska Der Spiegel gjort en djupgranskning i Beckers ekonomi, för att få reda på hur stjärnans tidigare förmögenhet på 1,6 miljarder kronor plötsligt verkar ha gått upp i rök. Och de har gjort några minst sagt märkliga fynd.

Enligt Der Spiegel sattes Becker i kontakt med energiindustrin i Nigeria. Det talades om att investera pengar i olja och gas – och dokumenten pekar på att Becker föreslogs en investering på över 100 miljoner kronor. Becker ska även blivit indragen i fler liknande satsningar. Han samarbetade med energibolag i Ghana och med stålindustrin i Indien. 

Kostsam skilsmässa

Nigeria-fiaskot är dock bara toppen på isberget. En viktig bov i det ekonomiska sammanhanget var Beckers skilsmässa från exfrun Barbara Feltus. Becker förlorade vårdnanden, sitt lyxhus i Miami – och ungefär 250 miljoner kronor i förmögenhet. 

Han var även tvungen att köpa ett hus i London åt en kvinna som födde honom ett utomäktenskapligt barn. 

Becker vann sex grand slam-titlar under sin karriär varav tre segrar i Wimbledon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.