Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar sanningen – om tiden på Harvard

Maria Sjarapova erkänner att hon fastnat i en dopingkontroll 2016.
Foto: DAMIAN DOVARGANES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Robin Utrecht / SipaUSA

Maria Sjarapova, 32, har haft en skadedrabbad säsong och är just nu rankad 137:a i världen.
Men det hindrar inte henne från att svara på lite frågor kring studietiden på Harvard i GQ Magazine. 

Som många andra idrottare har Maria Sjarapova satsat på sidoverksamheter vid sidan av sin idrott. När hon vid Australien Open 2016 åkte fast i ett dopingtest och blev avstängd, studerade hon vid Harvard Business School.

Men huruvida hon faktiskt gick på det prestigefulla universitetet har varit oklart. I samband med en frågestund i GQ Magazine fick hon berätta sanningen om studietiden.  

– Jag fick det att låta som att jag gick på Harvard för typ fyra år sedan. Jag gick på Harvard i tre veckor så låt oss inte blir för upprörda över det, säger hon. 

Ryska tennisstjärnan Maria Sjarapova har haft en motig säsong med bland annat en axelskada som hållit henne borta sedan US Open som var den senaste turnering som hon spelade. Där åkte hon ut mot Serena Williams i första rundan, men nu laddar 32-åringen upp för att komma tillbaka starkare för säsongen 2020. 

Maria Sjarapova om framtiden

Hon poängterar dock att hon inte kommer att stressa för att ta sig tillbaka efter att redan ha missat större delen av säsongen på grund av axeloperationen. 

– Min axel har varit den svaga länken under många år. Det här året blev dock väldigt dåligt. Jag har inte kunnat spela större delen av säsongen, säger hon till The Japan Times.

– Men det går upp och ned för oss idrottare. Men jag har motivationen för att vilja komma tillbaka och bli bättre. Jag vet att det inte finns några gränser för vad jag kan uppnå. 

Hon avslutar med att besvara lite frågor kring framtiden.  

– Jag har aldrig satt upp något speciellt mål för hur länge jag ska spela. Men när jag var yngre, typ 19 år, tänkte jag att jag inte skulle spela när jag var över 30 år. 

Testa dig: Vad vet du om tennishistoria?

Vet du vem Roland Garros var?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.