Serena Williams gör comeback på internationella kvinnodagen – med nya detaljen Foto: InstagramSerena Williams gör comeback på internationella kvinnodagen – med nya detaljen Foto: Instagram
Serena Williams gör comeback på internationella kvinnodagen – med nya detaljen Foto: Instagram
Ett gyllene S, som inte bara står för Serena Foto: InstagramEtt gyllene S, som inte bara står för Serena Foto: Instagram
Ett gyllene S, som inte bara står för Serena Foto: Instagram
Serena med dottern Olympia Foto: InstagramSerena med dottern Olympia Foto: Instagram
Serena med dottern Olympia Foto: Instagram
Foto: KAMRAN JEBREILI / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: KAMRAN JEBREILI / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: KAMRAN JEBREILI / AP TT NYHETSBYRÅN

Avslöjar detaljen – inför comebacken

Publicerad

I ett Instagram inlägg under onsdagen gick tennisstjärnan Serena Williams ut med sin comeback efter mammaledigheten – På internationella kvinnodagen. 

Med har hon ett gyllene S.

 

Serena Williams senaste turnering var Australian Open 2017, som hon vann strax efter beskedet om graviditeten. 

Första september förra året födde hon dottern Olympia Ohanian, som i dag är drygt 6 månader. 

Under onsdagen meddelade Williams sin comeback till tennisen i ett Instagram inlägg. 

Första matchen som mamma - på kvinnodagen

I sitt Instagram inlägg meddelade Williams att internationella kvinnodagen gör tillbakagången ännu mer betydelsefull.

– Min comeback kunde inte ha kommit på en bättre dag, skriver hon. 

Inför den första professionella matchen som mamma bestämde hon sig för att göra något speciellt. Hon skapade en gyllene pin i form av ett S.

– Jag vill att detta guldiga "S" ska betyda något speciellt. När jag har på mig mitt "S" representerar jag styrka och säkerhet. 

 

https://www.instagram.com/p/BgBtV5IB7RE/?taken-by=serenawilliams

Hon uppmuntrar även fler att köpa och personifiera sitt eget S. Pengarna går till att hjälpa personer som påverkats av samhällsvåld. 

Möter Zarina Diyas

I en intervju med BBC i samband med internationella kvinnodagen uttalar hon sig om förbättringar som behövs inom tennisen.

– Jag tycker att kvinnor förtjänar mer jämställd speltid på huvudbanorna. Jag tycker kvinnor jobbar väldigt hårt och förtjänar den respekten.

Hon poängterar att Wimbledon har gjort framsteg genom åren men slår fast att fler förbättringar behövs. 

Inför comebacken har hon värmt upp med uppvisningsspel och en match i Fed Cup. Under torsdagen ställs hon mot kazakiskan Zarina Diyas i första omgången.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag