Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avbryter samarbetet med Sjarapova – för svenskan

Foto: ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK / ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JULIAN SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ARNE FORSELL / © BILDBYRÅN
Foto: DAVE WINTER / ICON SPORT BILDBYRÅN
Foto: ARNE FORSELL / © BILDBYRÅN
1 / 7

Thomas Högstedt och den ryska tennisstjärnan Maria Sjarapova har samarbetat ett längre tag. 

Men snart bryter duon samarbetet, rapporterar GTG journal

I stället hjälper Högstedt det svenska toppnamnet Rebecca Peterson. 

– Han är en otroligt erfaren och driven tränare, säger svenskan. 

År 2004 vann Maria Sjarapova Wimbledon som 17-åring och efter det förväntades det ryska stjärnskottet att ta över tennisvärlden. Men resan har inte tagit den väg många hade trott. Sjarapova har visserligen vunnit fem grand slam-turneringar, men är långt efter Serena Williams och Steffi Graf i den statistiken. 

Att hon under 2016 stängdes av för doping har inte heller gjort ryskans resa lättare. Men en person som alltid har stått bakom Sjarapova är den svenske tränaren Tomas Högstedt som har varit ryskans tränare under två perioder och duon har firat flera triumfer tillsammans. 

– Vi tar det en vecka i taget. Men jag gillar verkligen arbetet jag lägger just nu och han (Thomas) tillför bra arbetsmoral varje dag. Så jag ser fram emot bra saker tillsammans med honom, sa Sjarapova när hon på nytt inledde ett samarbete med Högstedt under våren 2018. 

Samarbetet bryts

Men snart kommer samarbetet att brytas, rapporterar den svenska bloggen GTG Journal

I stället har Högstedt inlett ett samarbete med den svenska stjärnan Rebecca Peterson som på allvar har etablerat sig på WTA-touren under det senaste året. 

– Han hjälpte mig efter Wimbledon under några veckor. Det gick väldigt bra. Thomas är en otroligt erfaren och driven tränare som jobbar väldigt hårt. Timmarna vi har spenderat på banan har betytt väldigt mycket för mig, säger Peterson och fortsätter. 

– Vi har jobbat på många olika bitar. Han har fått mig att förstå hur de bästa jobbar och hur jag ska utveckla mitt spel för att slå de bästa spelarna. 

Besegrade Stephens

Rebecca Peterson har tagit stora kliv på rankningen under det senaste året och är just nu rankad bland de 75 bästa spelarna i världen. I slutet av juli tog svenskan sin bästa seger i karriären då hon besegrade åttonderankade Sloane Stephens i WTA-turneringen i Washington. 

– Det var en väldigt bra skalp, men samtidigt känner jag mig inte nöjd där utan jag vill bara har mer. Men det var ett bra bevis på att jag kan slå de bästa spelarna. 

Peterson är just nu i Toronto där hon förlorade i den andra kvalrundan. Men svenskan kan få revansch i årets sista grand slam – US Open. 

– Jag är riktigt taggad inför den här delen av säsongen. Det är kul att spela USA-svängen. Jag ser verkligen fram emot det, säger Peterson som hoppas få hjälp av Högstedt under US Open, däremot är inget spikat.