Angelique Kerber kommer till Båstad. Foto: Filip Singer / Epa / Tt
Angelique Kerber kommer till Båstad. Foto: Filip Singer / Epa / Tt

Angelique Kerber klar för Ericsson Open

Publicerad

Ericsson Open har gjort klart med sitt stora affischnamn.

SportExpressen kan berätta att världstvåan och Australian Open-mästarinnan Angelique Kerber kommer till Båstad i sommar.

– Det ska bli fantastiskt roligt, säger Kerber.

Tre år i rad har världens bästa tennisspelare varit det stora dragplåstret i Båstad.

År 2013 tog Serena Williams hem Ericsson Open (Swedish Open) i stor stil. 2014 ställde hon in – och 2015 drog hon sig ur efter en spelad match.

Nu har Ericsson Open lagt om strategin och säkrat ett nytt världsnamn.

SportExpressen kan avslöja att världstvåan Angelique Kerber är klar för sommarens upplaga.

– Ericsson Open är en fantastisk turnering. Det är inte så långt från min hemstad i Tyskland heller, vilket är positivt. Jag ser fram emot att spela i Båstad väldigt mycket, säger Kerber.

"Jättekul"

Den 28-årige tyskan stod för en stor skräll när hon slog Serena Williams i Australian Open-finalen i januari. Nu kommer hon att gå in som toppseedad i turneringen och ge regerande mästarinnan Johanna Larsson en tuff utmaning om titeln.

Larsson befinner sig i Indian Wells, USA, när hon nås av nyheten.

– Oj. Jättekul att hon kommer. Hon är vår senaste grand slam-vinnare men kul att turneringen kan visa upp ett nytt namn också, säger hon.

Men det blir tuffare för dig att försvara titeln nu?

– Så är det. Men det är sådana här spelare som man mäta sina krafter med. Det är bara positivt.

"Ingen stor grej"

Världstvåan Kerber har fått sitt riktiga genombrott tämligen sent i karriären. När hon senast spelade i Ericsson Open, för fem år sedan, var hon rankad på plats 100 i världen och åkte ut i andra omgången.

Under 2012 fick hon sitt genombrott och de senaste tre åren har hon varit en stadig topp 10-spelare i världen. Den vänsterhänta tyskan är känd för sina tunga grundslag och sin stabila serve.

– Jag minns från 2011 att det var många fantastiska supportrar i Båstad. Hotellet låg precis intill banan och det var otroligt bekvämt för oss som spelare, säger hon.

Hur ser du på utmaningen att ställa om till grus direkt efter Wimbledon – och sedan spela OS på hardcourt?

– Bytet av underlag är ingen stor grej för mig. Jag behöver bara ett par dagar eller timmar på mig för att ställa om. Jag är van vid det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag