Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Andy Murrays middag med Björn Borg: ”Jag blev blåst av Björn”

Foto: ELLA LING/SHUTTERSTOCK / ELLA LING/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

LONDON. Andy Murray debuterar i Laver Cup samtidigt som Roger Federer avslutar sin tenniskarriär.

Skotten avslöjar nu uppladdningen inför kvällen – där han blev blåst av Björn Borg.

– Jag har aldrig umgåtts honom förut och så börjar vår relation med det här, säger Murray.

”Big Four” är samlade för första gången under Laver Cup – och förmodligen för sista gången någonsin.

Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic och Andy Murray är kärnan i Lag Europa som tränas av Björn Borg under uppvisningsturneringen i helgen, där de möter Lag Världen. 

Höjdpunkten är fredagskvällens dubbelmatch med Roger Federer och Rafael Nadal mot Jack Sock/Frances Tiafoe som blir schweizarens sista match i karriären.

– Det kommer bli väldigt känslosamt. Jag får se om jag kommer kunna hålla ihop det, säger Federer inför matchen.

Andy Murray om middagen med Borg

Alla inblandade betonar allvaret av helgen – men också att det är ett tillfälle och umgås under mer lättsamma former. Stjärnorna har varit på galakvällar, gjort utflykter längs med Themsen och ställt upp på fotosessioner för den samlade presskåren. 

För Murray är det första gången han umgås med Björn Borg, och det gav ett bestående intryck. 

– Jag var på middag med Roger och Björn och blev blåst av Björn hela middagen. Ärligt talat. Jag har aldrig umgåtts med honom förut och så började vår relation så här, säger han till Eurosport, med glimten i ögat, och fortsätter: 

– Jag skulle ta hand om notan. Och när de visste att jag skulle betala så började de bara beställa mer. Efterrätter och allt möjligt.

Murray tillägger:

– Skottar gör inte sådant där normalt sett.

”Kommer bli fantastisk stämning”

35-åringen gör debut gör debut i Laver Cup under helgen och inleder kvällspasset på fredagen med match mot Alex De Minaur.

– Det kommer bli en fantastisk stämning. Att få spela kvällsmatchen före Roger och Rafa kommer blir väldigt speciellt, säger Murray.

För skotten är det enkelt att plocka ut sitt bästa minne från duons karriärer: Wimbledon-finalen 2008 – som ofta kallas världens bästa tennismatch någonsin – när Nadal för första gången slog Federer på gräset i London efter fem set, efter flera regnavbrott.  

 – Jag var faktiskt på läktaren när Rafa och Roger spelade den Wimbledon-finalen. Jag lämnade när det började regna och missade slutet men såg givetvis klart matchen hemifrån. Det är den som sticker ut framför allt för mig, säger han.


Laver Cup, spelschema fredag

14:00 Casper Ruud-Jack Sock

följt av:

Stefanos Tsitsipas-Diego Schwartzmann


20:00 Andy Murray-Alex De Minaur

följt av:

Roger Federer/Rafael Nadal-Jack Sock/Frances Tiafoe

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.