Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Agerar efter ilskan – skapar toalettregler

Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHIEU PATTIER/SIPA/SHUTTERSTOCK / MATHIEU PATTIER/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Stefanos Tsitsipas toalettbesök hamnade i fokus under US Open.

Nu agerar ATP och inför en tidsgräns för hur länge en spelare får besöka toaletten. 

– Jag hoppas att vi har hårdare regler i januari, säger en källa till Reuters. 

I skuggan av Novak Djokovics jakt på en grand slam och Emma Raducanus sensationella titel var Stefanos Tsitsipas toalettbesök US Opens stora snackis.

I den första rundans rysare i fem set mot Andy Murray tog världstrean Tsitsipas en längre medicinsk paus efter tredje set, och efter det fjärde var han på toaletten i åtta minuter. Det fick Andy Murray att rasa. 

– När du spelar en sådan brutal match och det blir hackigt så förlorar du rytmen. Det påverkar dig mycket fysiskt. Jag har förlorat all respekt för honom, dundrade Murray efter förlusten.

Tsitsipas buades ut i New York

I den andra omgången försvann Tsitsipas återigen från banan för att gå på toaletten. Den gången varade besöket i sju minuter. När han väl kom tillbaka till banan buades greken ut av publiken. 

Men nu ser det ut att bli ett stop för långdragna toalettbesök på ATP-touren. Enligt nyhetsbyrån Reuters planerar ATP att införa striktare regler som begränsar hur länge en spelare får vara på toaletten under matcherna. En källa uppger för Reuters att regeln kan vara på plats så snart som till årsskiftet när nästa säsong startar.

– Jag tycker att vi har nått punkten där det verkligen har blivit ett problem. Det har det varit en längre tid, men nu tar vi krafttag för att förändra det, säger en källa till Reuters. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.