Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

22-åringen tjänar mest av alla – genom tiderna

Naomi Osaka efter den uppmärksammade US Open-finalen mot Serena Williams
Naomi Osaka och Serena Williams efter uppmärksammade US Open-finalen 2018Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Naomi OsakaFoto: LI MUZI, VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Som 20-åring besegrade hon Serena Williams i US Open-finalen. 

Nu får Williams stryk igen – fast den här gången ekonomiskt. 

Naomi Osaka, 22, är världens högst betalda kvinnliga idrottare genom tiderna.  

September 2018 gick Naomi Osaka till final i US Open – och där väntade ett drömmotstånd: Idolen Serena Williams. 

Men matchen blev inte riktigt vad den 20-årige japansk-amerikanskan hade räknat med. Williams kände sig förfördelad av domaren och fick flera utbrott, för vilka hon bestraffades hårt. Osaka vann till slut finalen, men brast ut i gråt efter att New York-publiken buat när hon tagit emot pokalen – och fick tröstas av Williams. 

Vintern därefter tog Osaka hem karriärens andra grand slam-titel när hon vann Australian Open. Sedan dess har 22-åringen fortsatt att vara framgångsrik – och inte minst har det märkts av på bankkontot. 

Naomi Osaka tjänar mest av alla

Enligt Forbes har Osaka dragit in över 350 miljoner kronor det senaste året, både på prispengar och på sponsoravtal, vilket är mer än vad någon annan kvinnlig idrottare dragit in under ett års tid. 

David Carter, professor i idrottsekonomi vid USC Marshall School of Business, menar att Osakas rekordintäkter delvis går att koppla till hennes bakgrund. Osaka är född i Japan men flyttade till USA som treåring och har dubbelt medborgarskap, vilket gör henne till en stark profil inte bara för den amerikanska publiken. 

– Hon är ungdomlig och mångkulturell, vilket talar till en yngre, global målgrupp, och det gör att den här internationella sportikonen växt fram, säger David Carter till Forbes.

En annan tennisspelare, ryska Maria Sjarapova, hade det tidigare rekordet på 290 miljoner kronor.  

https://www.instagram.com/p/BswtI9uAvDL/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.