Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

16-åringen som kan ta över tennisvärlden

Gauff: "Lärarna låter mig lämna in uppgifter sent"
Cori ”Coco” Gauff ligger just nu på plats nummer 52 på världsrankingen.Foto: ALFONSO JIMENEZ/SHUTTERSTOCK / ALFONSO JIMENEZ/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ROMAN PILIPEY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hon har klättrat på världsrankingen med raketfart.

16-åriga Cori ”Coco” Gauff är talangen som kan ta över efter Serena Williams.

– Jag kan se Coco ta sig till final och vinna en grand slam. Och det känns inte särskilt långt borta, säger tränaren Patrick Mouratoglou, enligt Metro.

Egentligen skulle världsspelarna i tennis göra upp i Miami Open nu, men det nya coronaviruset har tryckt på sportvärldens pausknapp. På Hard Rock Stadium skulle damtennisens största namn, Serena Williams, spela. Men även en nybliven 16-åring och snabbt växande stjärna – Cori ”Coco” Gauff.

I somras chockade hon många när hon tog sig till den fjärde rundan i Wimbledon. Som den yngsta spelaren i turneringens historia direktkvalificerade hon sig till Australian Open. Där slog den amerikanska talangen ut Venus Williams och den regerande mästaren Naomi Osaka. 

Coco Gauff har klättrat på världsrankingen med raketfart. På 15 månader gick hon från plats 658 till imponerande 52. Lägg där till en WTA-titel innan 16-årsdagen och du tittar på vad många tror är Serena Williams arvstagerska.

Tränat med Mike Tyson

Patrick Mouratoglou, som har lett Williams till 10 av hennes 23 grand slams, tror att Coco Gauffs första titel i turneringen kan komma snart.

– Jag kan se Coco ta sig till final och vinna en grand slam, säger han, enligt Metro, och tillägger:

– Och det känns inte särskilt långt borta.

Den franska tränaren har jobbat med Coco sedan flera år tillbaka på sin akademi i Frankrike. Där har tennissensationen även tränat med barndomsidolen Serena Williams. 

Hon har även hunnit med ett uppmärksamt träningspass med boxningslegenden Mike Tyson och imponerade på den förre världsmästaren.

”Ett fantastiskt exempel på vänlighet, mod och uthållighet”, skrev han på sociala medier.

https://twitter.com/miketyson/status/1207713210612105216

”Jag ska bli den bästa genom tiderna”

Mentorn och tränaren Patrick Mouratoglou lyfter i en nylig publicerad intervju fram den unga talangens mognad och självförtroende.

– Hennes mognad är fantastik för en 16-åring. Det sticker ut mest för mig.

– Hon spelar på en otrolig nivå och den tro hon har på sig själv är så stark att hon kan överaska och kanske vinna en grand slam, säger Mouratoglou, enligt Metro.

Och Coco Gauffs självförtroende verkar det aldrig ha varit något fel på. I en video som lades upp på hennes 16-årsdag hörs en 11-årig Coco berätta att hon vill bli den bästa spelaren genom tiderna och vinna många grand slams.

https://www.instagram.com/p/B9sLXRwoS7n/

Franska öppna har skjutits upp med anledning av det nya coronaviruset. Grand slam-turneringen som skulle startat i maj kommer nu tidigast avgöras mellan 20 september och femte oktober. Det innebär att finalen i US Open spelas veckan innan.

Det innebär också en lång paus till nästa grand slam. Senast blev hon utslagen i den fjärde omgången av Australian Open och lämnade turneringen i tårar.

Vad betyder en oväntad paus i tävlingssäsongen för en ung spelare som Coco Gauff?

Kevin Mitchell, tennisskribent på The Guardian, tror 16-åringen kan dra nytta av de framflyttade turneringarna.

”Den oplanerade pausen kan gynna en ung spelare som fortfarande växer mot fysisk och emotionell mognad i extraordinär takt i en hård miljö”, skriver han och spår en ljus framtid för tonårssensationen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.