Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chocken – tvingas spela trots tragiska nyheten

NBA sörjer Kobe Bryant.
Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Houston Rockets-trion Tyson Chandler, Austin Rivers och P.J. Tucker i tårar för Kobe Bryant.
Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
En tyst minut för Kobe Bryant inför Orlando Magics match mot Los Angeles Clippers.
Foto: REINHOLD MATAY / AP TT NYHETSBYRÅN
Doc Rivers, Los Angeles Clippers coach.
Kobe och Tyson Chandler möter varandra medan Chandler spelade för Dallas Mavericks.
Foto: TONY GUTIERREZ / AP

Basketlegendaren Kobe Bryant, 41, omkom i en helikopterkrasch på söndagsförmiddagen, lokal tid i Kalifornien. 

Bryant bortgång sörjs av en hel idrottsvärld, trots det valde NBA att söndagens matcher skulle spelas som planerat. 

Houston Rockets Tyson Chandler, som har spelat tillsammans med Bryant, bröt ihop i tårar på bänken under sin match mot Denver Nuggets. 

Det tragiska dödsbeskedet skakade om hela USA. Kobe Bryant, 41, en av tidernas bästa basketspelare någonsin hade omkommit till följd av en helikopterkrasch i Calabasas, Kalifornien på söndagsmorgonen lokal tid. 

Enligt TMZ är det totalt fem personer som omkommit i kraschen, däribland Bryants 13-åriga dotter Gianna. 

Hela idrottsvärlden sörjer Bryants bortgång och utanför Staples Center, där Bryants förra lag Los Angeles Lakers spelar sina hemmatcher, samlas människor för att hedra och minnas Bryant. 

Tvingas spela trots dödbeskedet

Under söndagen var det planerat att spelas en omgång NBA-matcher och trots det tragiska dödsbeskedet så valde ligan att låta matcherna spelas som planerat. 

I mötet mellan Houston Rockets - Denver Nuggets, som var en av de tidiga matcherna på söndagen, återfinns Tyson Chandler i Rockets. Chandler, 37, har spelat med Bryant i det amerikanska landslaget och var lamslagen av sorg. 

Först bröt flera spelare ihop under den tysta minut som hölls inför matchen, sen ser man på tv-bilderna Chandler i tårar på bänken, vilket har lett till att flera personer nu vill att NBA avbryter och ställer in dagens omgång så att spelarna får sörja. 

Pete Blackburn, reporter på CBS, delar bilden av Chandler på Twitter och skriver: ”Det här borde vara det enda du behöver se för att ställa in resten av dagens matcher”. 

Alykhan Bijani, som bevakar Rockets för sajten The Athletic, skriver: ”Chandler är tydligt förkrossad, jag förstår inte hur spelarna ska kunna fokusera på matchen”. 

Brooklyn Nets stjärna Kyrie Irving skulle ha spelat i Madison Square Garden under kvällen, men enligt AP lämnade han arenan när han fick dödsbeskedet och spelade aldrig matchen. Irving och Bryant var nära vänner. 

Los Angeles Clippers tränare Doc Rivers var förkrossad och storgrät i sin intervju inför matchen. 

– Vi är förkrossade allihopa, säger Rivers.

– Vi är ett lag från Los Angeles och vi vet vilken historia LA och Kobe delar. Det är en stor sorg, säger Clippers storstjärna Kawhi Leonard.

https://twitter.com/Sportsnet/status/1221555917805760512

Portland Trail Blazers Carmelo Anthony förklarade hur det var att spela efter ett sådant chockbesked.

– Det var förmodligen den tuffaste match jag någonsin spelat. Men ärligt talet, den Kobe jag känner hade velat se mig spela, säger Anthony.

Hyllningen till Kobe Bryant inför matchen

Chandlers lagkamrat i Rockets, P.J Tucker hedrar Bryant genom att skriva: ”Vila i frid Kobe” på sina skor han bär i matchen. 

Matchen mellan Toronto Raptors och San Antonio Spurs började dessutom med att spelarna hedrade Bryant genom att inget lag gjorde något under de inledande 24 sekunderna, den maximala tid ett lag med bollinnehav får hålla i bollen utan att skjuta. Detta för att hedra Bryant som bar nummer 24 under stor del av sin karriär. 

https://twitter.com/bubbaprog/status/1221541799975628801?s=20https://twitter.com/Rockets_Insider/status/1221536540511346688

LeBron James hyllning – dagen innan kraschen

"En av de bästa som någonsin spelat basket".

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.