Tårarna: ”Ni får mig att hata min sport”

Macey Stewart efter olyckan
Foto: INSTAGRAM
Stewart i tårar
Foto: INSTAGRAM

De senaste åren har cykelsporten skakats av flera dödsolyckor i trafiken. 

Macey Stewart höll på att falla offer för en sådan olycka - och i en tårfylld video på Instagram vädjar hon nu till bilister att ta det lugnare. 

– Ni får mig att hata min sport, säger hon. 

22-åriga Macey Stewart från australiska Tasmanien är en väldigt lovande velodromcyklist. På JVM 2014 tog hon hem dubbla guld och samma år tog hon även JVM-guld i landsvägscykling. 

Men just nu känner hon mest skräck inför att utöva sin sport. 

För ett år sedan förlorade hon vännen Michele Scarponi som omkom efter att ha blivit påkörd av en bil under träning och de senaste veckorna har sporten skakats av flera allvarliga olyckor. 

Stewarts tårfyllda video

Stewart var själv nyligen med om en obehaglig upplevelse med en biltrafikant under träning, men klarade sig dock lyckligtvis bra. Men hon blev emotionellt omskakad och valde då att spela in en video på Instagram där hon med tårar i ögonen vädjar till alla bilister att tänka sig för. 

– Den här videon är till alla idioter till bilister som inte orkar vänta i tio sekunder bakom en cyklist. Ni tvingar mig att hata min sport och stoppar mig från att följa mina drömmar för att jag är för rädd för att göra mig jobb, vilket är att träna, säger hon. 

"Vakna och inse hur er brist på tålamod kan förstöra någon liv", skriver hon till videon. 

https://www.instagram.com/p/BhV1cJvHaea/?utm_source=ig_embed

En av många som råkat ut för olyckor den senaste tiden är Daniel Felipe Martínez, som beskrivs som ett underbarn i sporten. Han blev påkörd av en bil på träning, men klarade sig efter omständigheterna bra. 

Han säger dock till norska TV2 att han inte minns någonting av händelsen. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.