Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tänkte direkt: Vad är det som händer?”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Ormingehallen - men inte från den aktuella matchen.
Foto: Youtube.

Anna Wijk, 28, är inne på sin tolfte och sista SSL-säsong.

I går fick hon för första gången spela i Ormingehallen.

För motståndet stod Nacka Wallenstam - som försökte locka över landslagsstjärnan i somras.

– Men jag hade ingen aning om att de spelade här då, säger Anna Wijk.

För en vecka sedan blev Anna Wijk den främsta spelaren någonsin i SSL.

Hon passerade då Emelie Lindström och har nu gjort flest poäng med sina 887.

Det blev tre nya pinnar i storsegern (9-2) mot nykomlingen Nacka Wallenstam under lördagen. Det betyder att hon totalt gjort 890 poäng i innebandyns SSL. Denna säsong har det blivit 33 poäng på nio matcher.

Men efter segern var Anna Wijk mest fascinerad av Ormingehallen - där det aldrig spelats SSL-innebandy innan årets säsong.

Anna Wijk fascinerad av Ormingehallen

– Jag tänkte redan på uppvärmningen: ”Vad är det som händer här?”. Det är nog lite den reaktionen de vill ha, säger hon.

Nacka Wallenstam har gjort sig kända för att att vara ett livligt lag - som älskar att skrika en massa när de spelar. För att peppa sig själva och samtidigt störa motståndarna.

– De var galna, de skrek och hade sig. Men får de energi av det så låt de göra det. Vi är inte riktigt så i vårt lag, säger Anna Wijk.

Första gången du är i denna hall?

– Mmm... Det är lite tillbaka till skolan, lite gympasal, säger Anna Wijk och syftar bland annat på alla ribbstolar i hallen.

– Men det var kul med mycket folk och Nacka är ett härligt lag. De är nykomlingar och bryr sig inte. De kör bara. Det var en ganska tuff match även fast det var stora siffror.

Kais Mora avgjorde matchen mot Nacka redan i första perioden då de gick fram till 4-0. Målfesten slutade 9-2.
Foto: BILDBYRÅN

Stor skillnad mot er hemmahall?

– Ja... Jag vet inte om den här planen är fullstor. Vet du? Det kändes som den var lite mindre. 

Men du har inget emot att spela med ribbstolar på väggarna?

– Det är väl inte jätteroligt, men det är bara att gilla läget. Som sagt, det var ganska mycket folk och även om de satt högt upp var det rätt bra drag. Men skulle jag välja skulle jag absolut inte välja att spela i den här hallen, det kan jag säga.

Anna Wijk om Nacka Wallenstams intresse

Inför årets säsong var Anna Wijk länge utan klubb. Anledningen: Hon hade inte bestämt sig om framtiden - och Nacka Wallenstam gjorde ett seriöst försök att locka över den 28-åriga landslagscentern.

– Ja, men jag hade ingen aning om att de spelade här då, säger Anna Wijk med ett skratt.

Det hade inte blivit något om du visste att de spelade här?

– Jo, det hade det säkert blivit. Jag vet inte. 

Hur mycket funderade du på deras erbjudande?

– De hade intressant lösning med jobb och så. Så det var ett alternativ. Men jag har för stort Mora-hjärta. Det beslut jag tog kändes rätt.

Matchen mot Nacka Wallenstam var också den första med nye tränaren Ulf Hallstensson vid rodret. Även om han ledde laget i slutet av fjolårssäsongen.

– Det känns jättebra. Han hann göra intryck på oss de där sex, sju veckorna han var hos oss förra året. Vi ser jättemycket fram emot att ha honom under en längre period nu. Jag tror han kan göra jättemycket med laget.

Kais Mora toppar SSL-tabellen på samma poäng som Iksu och Pixbo. Nacka Wallenstam ligger nia just utanför slutspel.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.