Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tänker att jag vill göra mål – och då blir det så”

Wijk och Delgado Johansson inför finalen. Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Stjärnorna känner på metallen. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Tidernas final” väntar mellan Kais Mora och Iksu. Amanda Delgado Johansson har en förmåga att kliva fram när det gäller som mest – och hon gör det gärna igen. 

– Klart det är roligare med final än vanligt serielunk, säger Delgado Johansson. 

Kais Mora och Iksu från Umeå slutade etta och tvåa i SSL:s seriespel och båda lagen defilerade sina kvartsfinalmotstånd. I semifinalerna behövde Mora fem matcher medan Iksu nöjde sig med tre. 

Vad som är bäst uppladdning inför en final? 

– Fem matcher är bäst, säger Kais Moras tränare Roger Jonsson. 

Hans kollega i Iksu Johan Lindgren pratar om en långsiktig trend i laget. 

– Vi har gjort det fantastiskt över tid. Jag har fantastiska spelare att förfoga över. Det har gått lite som tåget sedan oktober och framåt, säger Lindgren. 

”Vi hör hemma här”

Lagen möttes även i förra årets final. Då vann Iksu finalen med klara 4-1 mot ett Kais Mora som förlorat fyra av fem finaler klubben varit i. 

Mora är sugna att förbättra den statistiken. 

– Vi hör hemma här, sen är det en match som ska spelas. Jag tycker bredden vi har i år är fantastiskt bra jämfört med tidigare år, säger Roger Jonsson. 

”Tidernas final” har lördagens avgörande beskrivits som. Iksus Iza Rydfjäll håller om den beskrivningen. 

– Jag tycker det verkligen, det är jättekul att möta Mora. Jag hoppas vi ska bjuda på många mål, säger Rydfjäll. 

”Gäller att passa på”

Kais Moras Anna Wijk blev för sjunde gången under sin karriär utsedd till årets center. Wijk, av många ansedd som världens bästa på sin position, menar att laget är bättre rustat för att ta guldet i år. 

– Bredden i år är en helt annan, vi har tre femmor som presterar. Tidigare har det hängt på första femman, men så är det inte i år, säger Wijk. 

Wijk kommer ställas mot en annan spelare som blivit prisad i år, årets forward Amanda Delgado Johansson. Måldrottningen har en avslappnad relation till att avgöra matcher. 

– Jag tänker att jag vill göra mål, då blir det så ibland. Det är klart att man hundra gånger hellre spelar final än en vanlig serielunk, så det gäller att passa på, säger hon. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.