Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangens beslut: Förlänger med AIK

Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Oscar Linnér har bestämt sig. 

Enligt SportExpressens uppgifter har U21-landslagsmålvakten bestämt sig för att förlänga sitt kontrakt med AIK. 

Kontraktsförlängningen väntas bli officiell inom kort. 

Inför den allsvenska säsongen 2017 valde AIK att satsa ungt på målvaktssidan. Oscar Linnér, 20, fick chansen som förstemålvakt och under hans första år som nummer ett i AIK stod han för 12 hållna nollar, 22 insläppa mål på 29 matcher. 

Oscar Linnér stannar 

Han har suttit på ett utgående kontrakt och enligt SportExpressens uppgifter har det funnits intresse från England. Men enligt vad SportExpressens erfar står det nu klart att Linnér bestämt sig för att förlänga sitt kontrakt med AIK. Kontraktet är påskrivet och det väntas bli officiellt i helgen eller någon gång i nästa vecka. 

Målvaktsuppsättningen klar 

SportExpressen har tidigare avslöjat att Brommapojkarnas förstemålvakt Budimir Janosevic också är klar för AIK. Därmed ser "Gnagets" målvaktsuppsättning klar ut då Kyriakos Stamatopoulos väntas får en roll som målvaktstränare och tredjemålvakt till kommande säsong. 

Vill förlänga med Johan Blomberg

Samtidigt pågår förhandlingar med Johan Blomberg och Chinedu Obasi. AIK har erbjudit Obasi ett treårskontrakt där förhandlingarna fortfarande pågår. Samma sak gällande Blomberg, där det återstår små detaljer innan klubben hoppas komma överens med duon.

SportExpressen har förgäves sökt Oscar Linnérs agent Martin Klette och spelaren själv för en kommentar. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.