Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-profilens ilska: "En skam för Sverige"

Artur Ringart, mångårig sportjournalist på SVT, riktar skarp kritik mot äldrevården
Foto: Cornelia Nordström
Foto: Suvad Mrkonjic

Artur Ringart, mannen som blev ansiktet utåt för SVT-pärlan "Lilla Sportspegeln", bedriver en kamp för att Sveriges äldre ska behandlas bättre.

Nu kräver programledarprofilen akuta förbättringar i landets äldrevård.

"Vår nonchalans och behandling av äldre är en skam för Sverige", skriver Ringart i en krönika för egna sajten News55.

Artur Ringart är känd för allmänheten som sportjournalist och programledare. Han har bland annat lett Lilla Sportspegeln och kommenterat formel 1 i TV4.

Sedan en tid tillbaka driver Ringart nyhetssajten News55 – en nyhetsförmedlare som riktar sig till en äldre målgrupp.

Artur Ringart: "En skam för Sverige"

I sin senaste krönika för sajten skriver Ringart om sin besvikelse över Sveriges äldrevård.

"Vi lever i en tro att vi har en välfärd – men den gäller inte för alla. Bli inte gammal i Sverige idag. Och var framförallt inte ensamstående och kvinna. Vår nonchalans och behandling av äldre är en skam för Sverige, anser jag", skriver Ringart.

Ringart menar att samhället generellt sett är dåligt rustat för att tillgodose pensionärers behov.

"Våra äldre får det allt sämre. Ingen tycks bry sig om att vi får allt fler fattigpensionärer. De äldre som har slitit i hela sitt liv, betalar en högre skatt än andra. Vi har vår yngsta regering och vår yngsta riksdag någonsin. Varför tar de som förvaltar vårt land inte nytta av all den erfarenhet som de äldre besitter ?

"Politikerna bär ansvaret"

Enligt Ringart bär politikerna det yttersta ansvaret i frågan.

"De har och har haft ett ansvar att förvalta det som våra föräldrar och de före dem har byggt upp. Något som i dag har lett till ett splittrat samhälle", skriver Ringart.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.